Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

Audi A8

Awatar użytkownika
grim
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Audi A8

Post autor: grim » 20 sty 2010, 13:03

Zamieszczę info itd jak będzie to dział zamknięty.
Ostatnio zmieniony 07 cze 2010, 16:25 przez grim, łącznie zmieniany 11 razy.
"Musisz zaakceptować ewentualność, że Bóg nie lubi Cię, nigdy Cię nie chciał, i prawdopodobnie Cię nienawidzi."

Kamciooo
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Kamciooo » 20 sty 2010, 13:29

super furka! daj jakąś fotkę z boku samochodu, ciekaw jestem jak się felgi prezentują.

Awatar użytkownika
grim
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: grim » 20 sty 2010, 14:47

Wiesz... są gusta i guściki :) mnie się podobają... :D chciałem z chromowanym rantem to mam :D są to 19"... i nie kombinowałem zbytnio z rozmiarami itd bo jest quattro :P

Fotki dodam jak znajdę na drugim kompie jakieś... :)

Dodam że aktualnie te felgi ładnie wyglądają z tyłu auta :D amorki już siadły wiec to tak jakbym miał gwint :D hehe... a przód niezbyt efektownie bo jak to w tych autach z przodu jest wywalony do góry :P

Ale w planach mam wymianę amorków i sprężyn :) więc wiem że będzie wyglądać spoko jak dla mnie :P
"Musisz zaakceptować ewentualność, że Bóg nie lubi Cię, nigdy Cię nie chciał, i prawdopodobnie Cię nienawidzi."

Awatar użytkownika
marta
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: marta » 20 sty 2010, 15:32

4 lata to spory staż ;) Nie taka młoda już ta A8 ale zadbana naprawdę, wnętrze super..
A powiedz czy miałeś przez ten okres czasu nie przyjemne wydatki..? (czyt. poważne remonty)
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
grim
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: grim » 20 sty 2010, 16:08

Jedyne na co klnę to wahacze... na Febi przejechałem tyle co na zestawie za 500zł... Teraz przerzucam się na Master Sport... ludzie sobie chwalą i cenowo nawet ok... oczywiście najlepiej kupić oryginalne ale za oryginały w ASO za kompletny przód chcą około 7000zł...

Samochodzik ma przejechane jakieś 240.000 i odkupiony od handlarza i na bank był bity przód jak i cofnięty licznik :D... z zewnątrz wszystko spasowane było idealnie wręcz... ale po jakimś czasie zaczęły się wydatki... musiałem kupić nowe reflektory które dostałem za 2500zł i są oryginalne z BOSCH'a... Do tego okulary lewy, prawy pod reflektory...

Ogólnie została mi tylko blacharka lekka i lakiernik do zrobienia... ale chcę to zrobić na wiosnę...

Silniczek chodzi choćby nie wiem co :D Ostatnio mam tylko pewne problemy ale myślę że jest on do rozwiązania...

Skrzynia po tych 4 latach zaczyna trochę szarpać ale nie jest to aż tak wyczuwalne... myślę że wymiana oleju wszystko pokaże...

Powiem tak... serwisuje się te autko jak każde inne... ale przykładowo...
To co w Oplu, VW czy Skodzie kosztuje 100zł w A8 kosztuje od 500zł min. hehehe :D

Awatar użytkownika
marta
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: marta » 20 sty 2010, 16:15

No to tylko pozazdrościć 4 lat bez większych napraw :)
W mojej po 4 miesiącach sypnęło się tak dużo, że szkoda tylko czasu na pisanie o tym :)
Ty kupiłeś od handlarza ja od prywatnej osoby! Jak widać mity o panach handlarzach nie zawsze się sprawdzają :-D
Pozdrawiam

Pers
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Pers » 20 sty 2010, 17:04

Jak zaczyna odrazu od A8 to aż strach sie bać co będzie za kilka lat heheh.
Zawsze tłumacz zazdrosnej części społeczeństwa ze to dal bezpieczeństwa a nie dla mocy kupiłes :-)
Miłość od pierwszego kontaktu :-)

Awatar użytkownika
grim
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: grim » 20 sty 2010, 17:15

Pers pisze:Jak zaczyna odrazu od A8 to aż strach sie bać co będzie za kilka lat heheh.
Zawsze tłumacz zazdrosnej części społeczeństwa ze to dal bezpieczeństwa a nie dla mocy kupiłes :-)
Hehehehe :P nie kupiłem dla mocy :P przy zakupie nie byłem jej nawet świadom... mało mnie interesowała...

Po prostu autko miało spełniać moje wymagania...

Duże! Wygodne! Klima! W automacie!

No i padło na A8 :P

W przyszłości... to nie wiem co... S klasa Merc albo znowu A8 :P
A dla zabawy jakiś amerykański krążownik szos lata 60 / 70 :P

Ale to chyba jak zostanę miliarderem :D :D

Awatar użytkownika
cezar88
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: cezar88 » 20 sty 2010, 17:42

oj tam miliarderem :mrgreen: milionerem by ci wystarczyło :mrgreen: bardzo ładna furka. Ja dla zabawy to bym chciał starego VW ogóra :mrgreen: z pluszowymi kostkami przy lusterku

Awatar użytkownika
mdamian
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: mdamian » 30 maja 2010, 19:31

mam dobrego kolesia na pomorzu co sprowadza audi od A4 do A8 rużne modele i ma praktycznie wszystko , Mieści się w kębłowie Pod Wejherowem .
W razie czego mogę podać nr , a napewno będzie miał potrzebne części .

Awatar użytkownika
Lukas134
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Lukas134 » 30 maja 2010, 20:29

Bardzo ładne autko i bardzo ładny środek :) jak zrealizujesz plany będzie kozak :D
Najlepsze fora internetowe samochodowe w Polsce a8team.pl

Awatar użytkownika
mdamian
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: mdamian » 02 cze 2010, 12:25

Panowei chciałem się zapytać o zawieszenie w audi a8 d2 1994 rok .
Kupiłem jakieś 2 miesiące temu to autko i jedynie na co zamienie to autko to będzie nowszy mode lub RS6 .
Gdzieś czytałem że niby A8 ma refulacje ręczną zawieszenia tylnego , czy to prawda , jesli tak to od którego roku były te zawieszenia montowane i czy w moim modelu można jakoś sprawdzić czy jest to zawieszenie czy nie ??

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl