Witam
Panowie jak można sprawdzić poprawne działanie wtryskiwaczy benzynowych Vagiem ( Vag-com ) czy mógłby ktoś mi pomóc ??
Pozdrawiam
![]() |
![]() |
![]() |
[D2 95 4.2PB/LPG ] Sprawdzenie wtryskiwaczy benzynowych
Hej
Wciąż mam te wibracje na biegu jałowym - również na PB, cewki,świece sprawdzane,moduł wymieniany, korekty w bloku 10 zawsze układają się tak że dwa pierwsze banki są takie same, natomiast dwa kolejne się zawsze się różnią: tak jak pisałem w tym temacie :http://www.a8team.pl/d2-95-42pb-lpg-drg ... 156,30.htm , instalacja LPG w dużej mierze dzięki Twojej pomocy przerobiona ale chyba cały problem jest w benzynie... wibracje nasilają się to w szczególności jak jest ciepło i wilgotno - elektryka ?
Wciąż mam te wibracje na biegu jałowym - również na PB, cewki,świece sprawdzane,moduł wymieniany, korekty w bloku 10 zawsze układają się tak że dwa pierwsze banki są takie same, natomiast dwa kolejne się zawsze się różnią: tak jak pisałem w tym temacie :http://www.a8team.pl/d2-95-42pb-lpg-drg ... 156,30.htm , instalacja LPG w dużej mierze dzięki Twojej pomocy przerobiona ale chyba cały problem jest w benzynie... wibracje nasilają się to w szczególności jak jest ciepło i wilgotno - elektryka ?
-
- Super Klubowicz
-
- Super Klubowicz
Ta sonda to wyskoczyła jak pojechałem do Nagazu na regulacje gazowni i tam mi sprawdził wszystko czasy wtrysku ,szczelność od strony podciśnienia no po prostu wszystko co związane z zapłonem. Kosztowało mnie to 100 zł ,stanowisko nr 4 taki pan w okularach trzeba powiedzieć tym gamoniom za biurkiem .
-
- Super Klubowicz
Możesz mieć tak jak ja w innym aucie. Nie ma wypadania zapłonów a telepanie jest. Okazało się że na jednym wtryskiwaczu od czasu do czasu są bardzo krótkie czasy wtrysku. Wymiana całej listwy nie przyniosła poprawy. Moim zdaniem szwankuje ecu silnika bo on steruje czasami na poszczególne wtryski.
Dążenie do doskonałości.
Jak w 10 pierwsza i druga wartość jest taka sama to i czasy są identyczne dla obu banków.
Judo a wtryskiwacze benzynowe masz podłaczone poprzez orginalne kostki czy są zastąpione tymi od instalacji gazowej? Albo nie tak. Czy podłaczenie lpg do wtryskiwaczy Pb masz lutowane czy przez kostki? Te kostki potrafią nie łaczyć jak należy.
Nagraj jakiś filmik na youtube jak to się u ciebie telepie bo może wyolbrzymiasz problem. Kilka A8 miałem w łapkach i na każdym czuć małe wibracje.
Czasy wtrysku możesz jedynie porównać jak podłaczysz się pod lpg.
Sondy w twoim sterowniku lpg nie są potrzebne do poprawnego działania na Pb czy lpg. Lepiej ich nie podłączać pod lpg.
Judo a wtryskiwacze benzynowe masz podłaczone poprzez orginalne kostki czy są zastąpione tymi od instalacji gazowej? Albo nie tak. Czy podłaczenie lpg do wtryskiwaczy Pb masz lutowane czy przez kostki? Te kostki potrafią nie łaczyć jak należy.
Nagraj jakiś filmik na youtube jak to się u ciebie telepie bo może wyolbrzymiasz problem. Kilka A8 miałem w łapkach i na każdym czuć małe wibracje.
Czasy wtrysku możesz jedynie porównać jak podłaczysz się pod lpg.
Sondy w twoim sterowniku lpg nie są potrzebne do poprawnego działania na Pb czy lpg. Lepiej ich nie podłączać pod lpg.