![]() |
![]() |
[D2 97 4.2PB/LPG ] Obniżenie zawieszenia
[D2 97 4.2PB/LPG ] Obniżenie zawieszenia
witam, niedawno zakupiłem a8 i poszukuje jakiegoś zestawu co by ja obniżyć bo strasznie wysoko stoi zwłaszcza przód, znalazłem takie coś na allegro http://moto.allegro.pl/sportowe-sprezyn ... 83940.html jak dużo siadzie przód na tym, czy kolo będzie równo z nadkolem dodam ze jeżdżę na 18'' 245 na 40 pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 11 mar 2013, 00:28 przez sokolasty, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam, jako najlepsze rozwiązanie proponuje zawieszenie gwintowane jest najpraktyczniejsze, bo kiedy np spadnie śnieg możesz wyregulować do odpowiedniej wysokości, lecz wadą jest dość wysoka cena. Jeśli cały czas chcesz mieć "glebę" w aucie zastosuj KIT, przy wymianie sprężyn obniżających powyżej -40 powinno się stosować amortyzatory o skróconym skoku. Na portalach aukcyjnych jest dużo do wyboru od -20 do nawet -60. Aukcja którą podałeś, jak właściciel napisał ,,obniżają przód o ok 40mm" więc 4cm od stanu fabrycznego auta, weź np linijkę przyłóż i odmierz 4cm w dół wtedy zobaczysz czy spełnia twoje wymagania ;-).
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Chodziło mi bardziej o Allegrowe wynalazki nowe za 300-400złsokolasty pisze:ale tak jeszcze myślałem ze przecież ta firma kaw to chyba bardzo dobry producent

Powiem tak, zależy jakie masz doświadczenia z obniżonym autem i jest to kwestia przyzwyczajenia (bardziej uważasz żeby nie przytrzeć podwoziem) W zeszłym sezonie letnim w moim byłym aucie miałem gwint skręcony prawie do końca i było wtedy kilka cm od wahacza i poruszałem się normalnie tym autem po mieście fakt faktem kilka ulic stało się zamkniętych dla mniesokolasty pisze:czy -40 nie będzie bardzo uciążliwe do codziennego użytku auta

4cm nie stanowi tu dużej różnicy, no chyba że zamierzasz jeździć po krawężnikach wtedy może być już gorzej.
- Mucholejkolator
- Super Klubowicz
Kolego sokolasty, ten zestaw byłby super jeśli amortyzatory są ok, a takiej pewności nie masz raczej. Sprężyny K.A.W są jedne z lepszych jakie można kupić do a8 - nie są zbyt twarde, na pewno mniej sztywne niż od S8. Pamiętaj, że przy obniżeniach większych niż 30mm dla dobrej trakcji, tłumienia dołów i komfortu ważniejszy od sprężyny jest amortyzator. Inaczej będzie telepacja i rozczarowanie ;-) A na obniżeniu 40mm spokojnie się lata po polskich drogach.