![]() |
![]() |
![]() |
[D2 94 4.2PB ] 3/4 baku i nie odpala
[D2 94 4.2PB ] 3/4 baku i nie odpala
witam jestem tu nowy i jak bym coś napisał nie tak to przepraszam mam audi d2 4.2 bez gazu i jest taki problem mam prawie cały bak benzyny i auto nie odpala jak wleje mu 5 litrów chociaż odpala ponoć to częsta usterka ze z 2 komory nie ciągnie benzyny czy ktoś to na śląsku naprawia może wiecie /? albo jak to samemu zrobić proszę o opis dokładny bo nie jestem jakimś znawcą
Ostatnio zmieniony 23 sie 2013, 10:13 przez dejww, łącznie zmieniany 1 raz.
Masz na forum dokładny opis wymiany pompy paliwa. Nawet przeze mnie robiony. Nie jest to bardzo skomplikowane. Troszkę cierpliwości i precyzji z trafieniem koszem i jest git. Czy po dolaniu tych 5 l paliwa chodzi normalnie? Bo z reguły przekroczenie połowy baku daje już efekt??
Tu masz dokładnie to opisane ale następnym razem urzyj szukajki bo mody będą złe.
http://www.a8team.pl/d2-98-42pb-wyjecie ... vt2414.htm
Tu masz dokładnie to opisane ale następnym razem urzyj szukajki bo mody będą złe.
http://www.a8team.pl/d2-98-42pb-wyjecie ... vt2414.htm
Dążenie do doskonałości.
to pompa jest do wymiany /? kolega mi mówił ze pompa jest dobra tylko nie ciagnie z 2 komory bo weżyk sie gdzies stracił ponoć
a za ile maja chlopaki ta pompe w razie czego ??
17978 Moduł sterujący zablokowany
brak osprzętu / nie związany ze sprzętem
blad jest tylko taaki na vagu ? co to znaczy gdzie szukac usterki ?
a i jeszcze jedno ktory bezpiecznik jest od pompy paliwa ? bo bezpieczniki mam kolo siedzenia pasazera ale nie wiem który od pompy

17978 Moduł sterujący zablokowany
brak osprzętu / nie związany ze sprzętem
blad jest tylko taaki na vagu ? co to znaczy gdzie szukac usterki ?
a i jeszcze jedno ktory bezpiecznik jest od pompy paliwa ? bo bezpieczniki mam kolo siedzenia pasazera ale nie wiem który od pompy
Jaka kostka i kolor? Chodzi Ci o te na ścianie grodziowej? Najlepiej wrzuć fotkę tej kostki.dejww pisze:zauważyłem ze jak sie otworzy maskę to po prawj stronie silnika przy ścianie jest jakaś kostka jak ja dot kłem to odpalił i potem zaś dot kłem i zgasnął i już nie chce odpalićnie wiem od czego ta kostka jest ale coś tam chyba nie styka.
jutro zrobię zdjęcie nie ona jest kolo ściany grodziowej a silnikiem może ona kiedyś b yła na scianie ale teraz tak wisi są 2 jedna taka mała a 2 taka duża i dużo kabelków idzie taka szeroka jest
dałem zdjęcie ale jutro zrobię zdjęcie tej kostki ale może wiecie co to za 2 kostki sa jedna taka szeroka i z nia chyba jest cos nie tak
dałem zdjęcie ale jutro zrobię zdjęcie tej kostki ale może wiecie co to za 2 kostki sa jedna taka szeroka i z nia chyba jest cos nie tak
Jeśli na ścianie grodziowej to:dejww pisze:jutro zrobię zdjęcie nie ona jest kolo ściany grodziowej a silnikiem może ona kiedyś b yła na scianie ale teraz tak wisi są 2 jedna taka mała a 2 taka duża i dużo kabelków idzie taka szeroka jest
-czarna szeroka na 4 piny to jest od lewej sondy i ona nie ma wpływu na Twoją dolegliwość.
-brązowa 2 pinowa to ta druga i niech mnie ktoś poprawi jeśli sie mylę ale jest chyba od czujnika stukowego.