[D2 ALL ] Na LPG nie pracuje jeden cylinder
[D2 ALL ] Na LPG nie pracuje jeden cylinder
od jakiegos czasu na gazie zaczal mi kulec jeden cylinder , czy ktos mi moze doradzic bylem u mechanika ten przeczyscil wtryski i powiedzial ze powinno byc dobrze lecz to niestety nic nie pomoglo
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez pawel, łącznie zmieniany 3 razy.
Cewka lub moduł zapłonowy. Mi też nie chodziła na 1 cylinder później się pogłębiło i nie chodziła na 8 i 6 cylinder Zmieniłem dwa moduły zapłonowe od razu żeby w przyszłości nie mieć problemu i PROBLEM zniknął jak ręką odjął Ale dla pewności VAG-a podepnij i zczytaj błędy i napisz na forum Możesz pokombinować później jak np. ci pokażę wypadanie zapłonu na cylindrze którymś to podmienić cewkę z tego cylindra na inny i odczytać błędy jeśli błąd wystąpi po raz kolejny tyle że na drugim cylindrze na który założyłeś cewkę to walnięta cewka To samo możesz zrobić z modułami zapłonowymi , zamień stronami i zobacz czy coś się zmieni. Ale do tego VAG potrzebny ;] narazie nie ma co gdybać Masz 50\50 że albo cewka albo któryś moduł siedzi. Świece też przydało by ci się zmienić
Pozdro
Pozdro
Re: na gazie kuleje jeden cylinder
samo czyszczenie nie zawsze pomaga mogą zaworki puszczać gaz i mieszanka nie taka często jeszcze kostki na listwach nie łączą i tez będzie kulała ja tak miałem napisz jeszcze czy lampka cat ci sie zapalapawel pisze:od jakiegos czasu na gazie zaczal mi kulec jeden cylinder , czy ktos mi moze doradzic bylem u mechanika ten przeczyscil wtryski i powiedzial ze powinno byc dobrze lecz to niestety nic nie pomoglo
koszt waga to około 150 zł a sprawdzenie u mechanika 50 zł http://moto.allegro.pl/item890869293_va ... ik_pl.html
jesli gazownik ma waga to powinien ci to sprawdzic ale raczej ma tylko do instalacji lpg ale i to sobie sprawdz czy mieszanka ok
vag to wieksza połowa sukcesu wiec warto go miec
jesli gazownik ma waga to powinien ci to sprawdzic ale raczej ma tylko do instalacji lpg ale i to sobie sprawdz czy mieszanka ok
vag to wieksza połowa sukcesu wiec warto go miec