[D2 95 3.7PB/LPG ] Centralny zamek i ogrzewanie.
[D2 95 3.7PB/LPG ] Centralny zamek i ogrzewanie.
Witam forumowiczów. Wrzucam temat do tego działu, może przypasuje. Otóż mechanik wymienił mi maglownicę. I to początek historii . Po odebraniu auta brak ogrzewania i za pomocą kluczyka nie mogę zamknąć auta. Zamyka tylko drzwi kierowcy. Pompki nie słychać. Otwiera bez problemu wszystki drzwi. Wtedy pompka działa. Podejrzenie padło na uszkodzoną krańcówkę w drzwiach ale okazuje się że szyby można domknąć z kluczyka. Aha pilot nie działa od wieków. W chlodniejszy dzień okazało się że auto na dodatek nie grzeje. Zawory nie puszczają ciepełka do nagrzewnicy. Po podaniu masy na zawór w aucie grzeje. Cuda jakieś. O ile się nie mylę to zamek i zawory ogrzewania sterowane są masą? Gdzieś ją urwali przy naprawie? Vag nie widzi zaworów bo nie ma takiej opcji a do modułu komfortu nie chce wejść. Rozebrane pół auta brak pomysłu.
- tutenhamon
- Super Klubowicz
No właśnie , oddaj auto do warsztatu a oni zrobią ci wszystko tylko nie to co trzeba , Mechanik który pracował przy wymianie magla gdzieś coś nad ruszył , odłączył nie chcący i tam bym szukał przyczyny twoich problemów.Dla pocieszenia dodam że i tak nie wiele ci na psocił , mechanik który wymieniał mi rozrząd doprowadził do zalania auta ,błotniki zderzak popryskał szpachle m natryskowym i kazał mi to usunąć papierem 2000 .wyrwał drewnianą obudowę pozycjonera i wiele wiele innych ..