jak w temacie.
Od pewnego czasu zauważyłem że zmieniarka strasznie długo myśli przy czytaniu płyt a niektórych wogóle przestała czytać. Aż wkońcu padła i wyświetla mi na radiu właśnie taki komunikat.
można to naprawić samemu czy nie bardzo?
pozdro.
[A8 D2] Padnięta zmieniarka ERR 00 wyświetla na delcie
[A8 D2] Padnięta zmieniarka ERR 00 wyświetla na delcie
Ostatnio zmieniony 23 lis 2010, 00:32 przez AMSTAFF, łącznie zmieniany 1 raz.
- dice111
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Imię: AHC by MTM
Zasilanie w ogóle jest ? Do sprawdzenia kabel.
ew http://audi-diy.blogspot.com/2007/10/au ... cderr.html
inne kody:
ERR1 - CD verschmutzt bzw. verkehrt eingesetzt. Die nachste CD wird automatisch angewahlt.
ERR2 - CD weist Kratzer auf. Die nachste CD wird automatisch angewahlt.
ERR3 - Die Mechanik des CD-Wachslers weist eine Funktionsstorung auf.
inne kody:
ERR1 - CD verschmutzt bzw. verkehrt eingesetzt. Die nachste CD wird automatisch angewahlt.
Black Cars Matters
A ja myślę że..................
Twoja zmieniarka po prostu padła (tyle lat i na takie warunki)... Możesz spróbować przeczyścić laser ale pewnie nic nie da Ja miałem to samo ze swoją...
Używanej kupować się nie opłaca bo wyjdzie na to samo...
Emulatora zmieniarki Mp3 na deltę (radyjko przed 1999 - 2001 ??) nie kupisz...
Więc pozostaje ci kupić Emulator CAN, Concert II i nową zmieniarkę po 2001 pod radyjko + kabel nowy na 13PIN hehehe
Drogo Ale ja tak zacząłem robić u siebie jak dbasz i cenisz sobie jakość to i tak będzie ci się opłacać hehehehe
Twoja zmieniarka po prostu padła (tyle lat i na takie warunki)... Możesz spróbować przeczyścić laser ale pewnie nic nie da Ja miałem to samo ze swoją...
Używanej kupować się nie opłaca bo wyjdzie na to samo...
Emulatora zmieniarki Mp3 na deltę (radyjko przed 1999 - 2001 ??) nie kupisz...
Więc pozostaje ci kupić Emulator CAN, Concert II i nową zmieniarkę po 2001 pod radyjko + kabel nowy na 13PIN hehehe
Drogo Ale ja tak zacząłem robić u siebie jak dbasz i cenisz sobie jakość to i tak będzie ci się opłacać hehehehe
"Musisz zaakceptować ewentualność, że Bóg nie lubi Cię, nigdy Cię nie chciał, i prawdopodobnie Cię nienawidzi."
zasilanie to raczej jest.dice111 pisze:Zasilanie w ogóle jest ? Do sprawdzenia kabel.
inne kody:
jak się wkłada kieszeń na płyty to słychać jak ona pracuje,"myśli" i później ten komunikat...
możesz mi po Polskiemu napisać co znaczy ERR00 bo z niemieckiego jestem noga.
-
- Forum Audi A8
Witam , jezeli wasza zmieniarka spowolnila czytanie plyt i nie czyta kazdej to prawdopodobnie laser juz sie troszke wypalił, miałem tak u siebie ale da sie to zrobić mi zajeło jakieś 30minut trzeba odpiąć zmieniarke rozkręcić zeby było widać laser (można przy okazji go przetrzeć) na plytce lasera jest bardzo mała PRKa malutkim małym płaskim śrubokrętem przesunąć ją deliokatnie w prawo lub lewo (nie pamiętam dokładnie) nie skręcać zmieniarki tylko wpiąć spowrotem i zobaczyc efekt jezeli jeszcze za słabo to do skutku nie jest baardzo trudno to zrobić ale mam nadzieje ze komuś pomogłem Powodzenia.!!
<Kuba>
-
- Forum Audi A8