Mam w A8 taką fajną funkcję, jak lekko musnę manetkę kierunkowskazów to mignie mi światełko kierunkowskazu trzy razy (oczywiście, albo w lewo albo w prawo).
Chciałabym aby po muśnięciu mignęło mi pięć razy, bo wtedy np. przy zjeździe z ronda zawsze mogłabym z tego korzystać, obliczyłam to dokładnie i 5 razy, to idealna wartość dla mnie
Czy da się to gdzieś ustawić przy pomocy komputera, jeśli tak, to może mnie ktoś poprowadzić za rączkę gdzie dokładnie wejść i co zmienić, żeby ilość tych mrugnięć zmienić z 3 na 5, bo niedługo jazdę na diagnostykę do znajomego, to bym mu od razu powiedziała co i jak i by mi to przestawił. No chyba, że niestety nie da się takich rzeczy robić z naszymi autkami, to po prostu będę sobie klikać np. dwa razy pod rząd, ale to już mało wygodne.
[D3 ALL ] Komfortowe kierunkowskazy ilość mrugnięć
-
- Forum Audi A8
"Mruganie" kierunkami w A8 jest nieco bardziej skomplikowane niż w wielu innych autach i niestety poza przeprogramowaniem głównego sterownika J393 raczej nie jest to możliwe. Poza tym obsługa kierunkowskazów działa w zakresie tzw. funkcji rozproszonych łącznie z innymi komputerami (sterownikami) takimi jak:
-J386-komputer sterujący funkcjami drzwi kierowcy,
-J387-komputer sterujący funkcjami drzwi przedniego pasażera,
-J388-komputer sterujący funkcjami tylnych lewych drzwi,
-J389-komputer sterujący funkcjami tylnych prawych drzwi,
-J519-komputer sterujący instalacją elektryczną samochodu,
-J528-komputer sterujący elektroniką dachu,
-J529-komputer sterujący zabezpieczeniem przed odholowaniem i kradzieżą.
Może w kolejnych wersjach A8... Bo raczej w MMI też tego nie poprawią. Więc dalej "mrugamy 3x).
-J386-komputer sterujący funkcjami drzwi kierowcy,
-J387-komputer sterujący funkcjami drzwi przedniego pasażera,
-J388-komputer sterujący funkcjami tylnych lewych drzwi,
-J389-komputer sterujący funkcjami tylnych prawych drzwi,
-J519-komputer sterujący instalacją elektryczną samochodu,
-J528-komputer sterujący elektroniką dachu,
-J529-komputer sterujący zabezpieczeniem przed odholowaniem i kradzieżą.
Może w kolejnych wersjach A8... Bo raczej w MMI też tego nie poprawią. Więc dalej "mrugamy 3x).
Bądź dobry jak chleb.