![]() |
![]() |
[D3 03 4.2MPI ] D3 4.2 Nie odpala,brak zapłonu
[D3 03 4.2MPI ] D3 4.2 Nie odpala,brak zapłonu
Witam serdecznie wszystkich i proszę o pilna pomoc.Nie dawno kupiłem A8 d3 4.2 benzyna,autko z 2003r,problem polega na tym iż nie reaguje na klucz,zero zapłonu,klucz został w stacyjce,mogę go tylko wyciagnać mechanicznie wciskając bolec.akumulator naładowany,nie działa praktycznie nic,oprócz foteli i podswietlania kabiny.czy może byc to wina stacyjki?a dodam jeszcze ze w momencie kiedy rusze kierownice w prawo czy lewo słychac dziwny dzwięk jak by sie coś tam miało za chwile połamac,bardzo was proszę o pomoc.pozdrawiam 

Ostatnio zmieniony 27 paź 2015, 16:59 przez Pawel82, łącznie zmieniany 3 razy.
Pawel82
jak wsadzisz kluczyć przekręć go w pozycje przed odpaleniem i później parę razy w pozycje gaszenia przed wyjęciem ze stacyjki, później spróbuj odpalić.
Nie wiem czy od stacyjki jest jakiś przekaźnik czy bezpiecznik, możesz również zdjąć listwy ozdobne odkręcić śrubki + te z boku deski pod osłona, zdemontować osłonę pod kierownica, odpiąć kostkę od stacyjki przeczyścić i podpiąć na nowo, czy jakiś efekt będzie nie wiem.
Nie wiem czy od stacyjki jest jakiś przekaźnik czy bezpiecznik, możesz również zdjąć listwy ozdobne odkręcić śrubki + te z boku deski pod osłona, zdemontować osłonę pod kierownica, odpiąć kostkę od stacyjki przeczyścić i podpiąć na nowo, czy jakiś efekt będzie nie wiem.
Witam,próbowałem wszystkiego,widzę ze kupiłem auto z baśni,czyli nie kończąca sie opowieść
w tym momencie nie działa praktycznie nic,c.zamek jest zablokowany,drzwi mogę otworzyć tylko od strony kierowcy,nie reaguje w ogóle na klucz.nie ma wcale zapłonu,to jakaś masakra
auto nie reaguje praktycznie na nic.działają tylko fotele.jestem już bezradny.proszę podpowiedzcie coś

Pawel82
A bezpieczniki wszystkie posprawdzałeś?
Ja wszystkie są ok to pewnie sterownik kessy padł ale jeżeli to on to i tak tego sam pod domem nie zrobisz.
Ja wszystkie są ok to pewnie sterownik kessy padł ale jeżeli to on to i tak tego sam pod domem nie zrobisz.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
- pioter
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1998
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Piotr
Woda to może być bo masz sączki zapchane : http://www.audipages.com/Tech_Articles/ ... insD3.html . A moduł od kessy 4E0909131 jest akurat pod siedzeniem kierowcy i może wtyczki ( niby szczelne ) a może sam moduł się zalał . Trzeba na maxa siedzenie do przodu i do góry , odkręcić kratkę od nadmuchu i troszkę po lewej stronie masz moduł na dwie plastikowe nakrętki przykręcony .
ex : A8 D2 95r 4.2
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
A co zrobiłeś z modułem kessy?.... tylko podpiąłeś nowy pod kostkę czy ogarnąłeś też od strony elektroniki??Pawel82 pisze:Witam,piszę ponownie ponieważ problem wydaje się większy.Wymieniłem wszystko,moduł kessy stacyjka,sterownik ECU,dalszym ciągu nie ma zapłonu,drzwi są zablokowane,to jakaś masakra.Pomocy.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-