[D2 ALL ] Falowanie obrotow podczas przyspieszania
[D2 ALL ] Falowanie obrotow podczas przyspieszania
Witam jestem swiezym posiadaczem mojej juz 2 A8 D2 4.2 lpg 2000r 310km skrzynia 5hp24 lecz nigdy nie mialem tego problemu a mianowicie. Podczas jazdy - delikatnym przyspieszaniu faluja obroty 1300-1500 do okolo 2tys sie tak dzieje pozniej miej odczuwalne juz to jest wspomne jeszcze ze podczas gwaltowniejszego dodania gazu skrzynia pracuje dobrze [plynnie zmienia biegi nie szarpie jedynie na przelaczaniu na D czasem szarpnie tak jakby nie potrafil zapiac biegu lekkie dodanie gazu mu pomaga... JEstem przed wymiana oleju pojutrze miska wyglada na nie odkrecana z 10 lat zero wycieku itp... Prosze o pomoc dziekuje )
Ostatnio zmieniony 08 lut 2016, 22:03 przez wojtek192, łącznie zmieniany 1 raz.
nie koniecznie, może to być np nie zappinający lock up jeśli z silnikiem wszystko ok.wojtek192 pisze:czyli nie ma co ladowac w w wymiane oleju teraz
tylko odrazu za konwenter sie brac i oczywiscie olej + filtr
obczaj sobie kolego podobny temat: http://www.a8team.pl/d3-03-42mpi-lpg-fa ... htm#231501
porównaj ze swoimi objawami, zrób logi skrzyni
możesz mieć po prostu mało oleju a władujesz się w nie potrzebne koszty...
warto zgłębić temat przed wywaleniem skrzyni i zapłaceniem 5k zł
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
to po co zakladasz ten temat kupuj febi i "uzdrawiaj" skrzyniewojtek192 pisze:slyszalem o uzdrowiniach po zalaniu ori olejem miedzy innymi falujacych obrotow..
jak pisali koledzy raczej remont cie czeka bo na konwerterze sie nie skonczy , wymienia ci konwerter padnie cos innego i podwojny koszt scigania asb a w moich stronach za wyjecie skrzyni wolaja jakies 1k , na twoim miejscu sprawdzil bym skrzynke na vagu , ew dolal oleju jak nie pomoze warto miec 5-6k w zapasie i dobrego speca bo tu kts ostatnio wydal 7k i wpadl na mine
bądź sobą, wariatów też lubią