Więc zacznijmy :
Pare miesięcy temu kupiliśmy z ojcem a8 d2 (pb+lpg) w okazyjnej cenie ze względu że nie chodził na jeden cylinder , po 2 dniach przesiedzenia w garażu znaleźliśmy winowajców tego problemu i zrobiliśmy że chodzi benzynie i gazie . Auto właściwie stoi bo tato woli jezdzic swoim mercedesem a mnie interesuje ta audica . Nie jest ona ideałem ale silnik chodzi nie jest poobijana , bolączki wyeliminowane , rozrząd (niby udokumentowane) robiony niedawno i nadaje się do jazdy .
W lutym jadę do pracy do Holandii i mam zamiar przesiedzieć tam 3-6 miesięcy i po przyjeździe chętnie zmieniłbym auto na a8 . W internecie czytałem że koszty mogą być dość spore (zdaje sobie sprawę ile pali , to dla mnie nie jest ogromny problem) ale czy jak przyjdzie czas na wymianę np zawieszenia to będę musiał jechać na kolejne pół roku za granicę żeby autem dało się jeździć.
Może wy macie jakieś doświadczenia , więc dlatego się was pytam co i jak by to wyglądało

PS. Prawdopodobnie koszty mechanika odpadną bo razem z ojcem raczej wszystko będziemy w stanie wymienić (tak tak , janusze

Dzięki za podpowiedzi oraz wyrażenie swojego zdania