części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Moje A8 po polerce

Paweł
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Moje A8 po polerce

Post autor: Paweł » 27 lip 2010, 14:58

Napracowałem się podczas polerki więc postanowiłem się pochwalić.
Zostało jeszcze usunięcie kilku odprysków i plastiki. Pracowałem 16 godzin ale lakier nabrał odpowiedniego blasku.
Zanim zabrałem się do pracy studiowałem forum kosmetyka aut.
Zakupiłem odpowiednie akcesoria i do roboty.
Zachęcam wszystkich do wykorzystania jeszcze tych kliku ciepłych dni do wydobycia z naszych autek salonowego blasku.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Max
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Max » 27 lip 2010, 17:42

super efekt przy czarnym lakierze, też muszę swoją oddać na polerkę.

P.S. te nakładki na lusterka są ORI czy In.Pro ?
Było śliczne Audi A8 4.2 Quattro 2001r.

maciu
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: maciu » 27 lip 2010, 18:18

mi to wygląda na całe obudowy a nie nakładki
Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020

Paweł
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Paweł » 28 lip 2010, 08:39

Na szczęście to oryginały. Te z In - Pro nie wyglądają za dobrze.

AMSTAFF

Post autor: AMSTAFF » 28 lip 2010, 18:04

Piękne auto! 8-)

Awatar użytkownika
BiLu
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Re: Moje A8 po polerce

Post autor: BiLu » 28 lip 2010, 19:52

Paweł pisze:Zakupiłem odpowiednie akcesoria i do roboty.
pochwal się zestawem jaki użyłeś.

klon_84

Post autor: klon_84 » 28 lip 2010, 20:23

a jeszce mam takie pytanie polerowales recznie czy czytaka maszyna - polerka? :-P

Paweł
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Paweł » 29 lip 2010, 08:32

Specjalnie kupiłem polerkę. Nie jakiś tam wypas tylko zwykłą za 250 zł FOBO. Do tego 3 rodzaje past ścierających i wosk, ściereczki, pady szlifierskie i wiele innych.
Minusem używania polerki jest to że jest głośna, ale już po godzinie można się przyzwyczaić.
Sądzę jednak że ręcznie musiałbym pracować dłużej i nie było by takiego efektu.

Awatar użytkownika
BiLu
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: BiLu » 29 lip 2010, 18:28

Paweł pisze:Specjalnie kupiłem polerkę. Nie jakiś tam wypas tylko zwykłą za 250 zł FOBO. Do tego 3 rodzaje past ścierających i wosk, ściereczki, pady szlifierskie i wiele innych.
Minusem używania polerki jest to że jest głośna, ale już po godzinie można się przyzwyczaić.
Sądzę jednak że ręcznie musiałbym pracować dłużej i nie było by takiego efektu.
jakie pasty? jaki wosk?

Awatar użytkownika
Max
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Max » 29 lip 2010, 18:36

Panowie a nie lepiej oddać samochód do zakładu blacharskiego gdzie wypolerują go profesjonalną chemią za 200 PLN i będzie się błyszczał jak... :-)

Awatar użytkownika
BiLu
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: BiLu » 29 lip 2010, 18:52

Max pisze:Panowie a nie lepiej oddać samochód do zakładu blacharskiego gdzie wypolerują go profesjonalną chemią za 200 PLN i będzie się błyszczał jak... :-)
zakład blacharski jest od blacharki, lakiernik od lakierowania, od dbałości o lakier są odpowiednie firmy zajmujące się kosmetyką samochodową i profesjonalnie za dwie stówki mozna maskę i klapę zrobić :diabel:

Awatar użytkownika
Max
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Max » 29 lip 2010, 19:00

BiLu pisze:
Max pisze:Panowie a nie lepiej oddać samochód do zakładu blacharskiego gdzie wypolerują go profesjonalną chemią za 200 PLN i będzie się błyszczał jak... :-)
zakład blacharski jest od blacharki, lakiernik od lakierowania, od dbałości o lakier są odpowiednie firmy zajmujące się kosmetyką samochodową i profesjonalnie za dwie stówki mozna maskę i klapę zrobić :diabel:
No cóż myślałem, że zakład blacharsko/lakierniczy świadczy usługi naprawy/renowacji lakieru... Widocznie się myliłem i są zakłady tylko klepiące i tylko lakierujące ;-)

W moim zaprzyjaźnionym zakładzie klepiąco/lakierującym mam też usługe polerowania lakieru, którą to każdy klient klepiący/lakierujący samochód dostaje w cenie usługi ;-)

P.S. polerowanie lakieru za więcej niż 300 PLN w profesjonalnej firmie jest dla mnie za przeproszeniem onanizmem :oops: Kilka miesięcy temu znajomi wypolerowali mi Hondę za wspomniane 200 PLN, nie jeźdzę na myjnie automatyczne, samochód myje na samoobsługowych - efekt? błyszczący lakier jak po polerce w dniu wczorajszym.

Awatar użytkownika
pioter
Moderator
Moderator
Moje auto: S8 D2
Rocznik: 1998
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Automat
Paliwo: Benzyna+LPG
Imię: Piotr

Post autor: pioter » 29 lip 2010, 20:15

Wszystko zależy od tego czego oczekujesz od autka - błyszczącego czy zadbanego . Pokaż fotki swojego błyszczącego lakieru ale w dobrym świetle to wtedy można ocenić jaki jest jego stan .
ex : A8 D2 95r 4.2
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI

Awatar użytkownika
BiLu
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: BiLu » 29 lip 2010, 21:56

Max pisze:
BiLu pisze:
No cóż myślałem, że zakład blacharsko/lakierniczy świadczy usługi naprawy/renowacji lakieru... Widocznie się myliłem i są zakłady tylko klepiące i tylko lakierujące ;-)

W moim zaprzyjaźnionym zakładzie klepiąco/lakierującym mam też usługe polerowania lakieru, którą to każdy klient klepiący/lakierujący samochód dostaje w cenie usługi ;-)

P.S. polerowanie lakieru za więcej niż 300 PLN w profesjonalnej firmie jest dla mnie za przeproszeniem onanizmem :oops: Kilka miesięcy temu znajomi wypolerowali mi Hondę za wspomniane 200 PLN, nie jeźdzę na myjnie automatyczne, samochód myje na samoobsługowych - efekt? błyszczący lakier jak po polerce w dniu wczorajszym.
no cóż - można wysmarować auto olejem z pierwszego tłoczenia i również będzie się ładnie świecić, a koszt będzie jeszcze mniejszy.
Polerka u blacharza/lakiernika to cała masa hologramów/swirli i miejscowo dość często przypalony lakier. Ich arsenał na ogół ogranicza się do kombinacji Faracle G3 i G10 i na ogół klient jest zadowolony, bo wcześniej był syf. Tak to można sobie samemu pod domem zrobić polerkę jeszcze taniej.

AMSTAFF

Post autor: AMSTAFF » 29 lip 2010, 22:40

Zgadzam się z Bilem! Dla przykładu tutaj jest konkretna firma :arrow: http://www.platinum-ochronalakieru.com/cennik.html i robią naprawdę dobrze.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl