Film pod postem
Skrzynia 3kkm po dużym remoncie w warsztacie, od jakiegoś czasu pojawia się takie coś jak na filmie - obroty falują ale tylko w okolicy tych 1-1.2 obr/min . Jak panowie myślicie, w czym problem ? Zanim pojadę do warsztatu na ocenę sytuacji chciałbym poznać Waszą opinię, żeby mi ciemnoty nie nawciskali Remont pochłonął kupe kasy więc średnio mi się uśmiecha znowu coś wykładać
Tutaj film na YT pokazujący problem
[D2 01 3.3TDI ] Uślizg czy problem z konwerterem ? Film
[D2 01 3.3TDI ] Uślizg czy problem z konwerterem ? Film
Ostatnio zmieniony 27 paź 2018, 20:39 przez bolciu, łącznie zmieniany 1 raz.
Wygląda na konwerter. Podłącz kompa i zrób logi dynamiczne w skrzyni sprawdzajac obroty silnika i skrzyni. Powinny byc praktycznie takie same.
Zobacz tez czy zadnych bledow nie ma w silniku i skrzyni.
Dzialo sie tak przed regeneracja skrzyni? Jesli to nie tajemnica, to ile ów regeneracja kosztowała? Dla jednych 3-4tys to sporo dla innych 7-8tys to nkrmalna kwota. Ale jesli zrobione jest 3KKm to na gwarancji muszą to ogarnąc.
Zobacz tez czy zadnych bledow nie ma w silniku i skrzyni.
Dzialo sie tak przed regeneracja skrzyni? Jesli to nie tajemnica, to ile ów regeneracja kosztowała? Dla jednych 3-4tys to sporo dla innych 7-8tys to nkrmalna kwota. Ale jesli zrobione jest 3KKm to na gwarancji muszą to ogarnąc.
to nie jest zwykły napęd...to
Żadna tajemnica - 7390zł dokładnie reszty nie liczę. Przed remontem też udało mi się kiedyś coś podobnego zaobserwować ale przy wyższych obrotach, ale od tamtego czasu wymieniłem silnik no i ten remont skrzyni więc trudno tu cokolwiek wnioskować. Błędów żadnych nie ma. Napisałem info z załączonym filmem do warsztatu więc pewnie jutro oddzwonią i zaproszą na wizytę także czekam.
Kolego udało Ci się ustalić co to? Mam bardzo podobne objawy...bolciu pisze:Żadna tajemnica - 7390zł dokładnie reszty nie liczę. Przed remontem też udało mi się kiedyś coś podobnego zaobserwować ale przy wyższych obrotach, ale od tamtego czasu wymieniłem silnik no i ten remont skrzyni więc trudno tu cokolwiek wnioskować. Błędów żadnych nie ma. Napisałem info z załączonym filmem do warsztatu więc pewnie jutro oddzwonią i zaproszą na wizytę także czekam.
Audi Ojczyzno moja, tyś jest jak zdrowie, ile Cie trzeba cenić ten tylko się dowie kto Cię stracił...
Jestem już po wymianie konwertera - na gwarancji. Teraz jest tak - FILM PO WYMIANIE
Aż się przyjemnie jedzie
Aż się przyjemnie jedzie