![]() |
![]() |
[D2 99 2.5TDI ] Sterowanie webasto
-
- Super Klubowicz
[D2 99 2.5TDI ] Sterowanie webasto
Mam w swoim padalcu webasto. Niby jest, ale sterowania do tego nie ma zadnego. Wynika ze jest traktowane jako dogrzewacz silnika ktory zyje wlasnym zyciem i dziala niezaleznie od kierowcy...
No, ale ostatnio bawilem sie kodowaniami licznika i ustawilem sobie kodowanie tak, ze w menu, w liczniku pojawila mi sie opcja AUX HEIZUNG i AUX VENTILATION - w obu mam 2 timery i opcje wlaczenia teraz. Problem jest jeden, ze mimo ustawien webasto sie nie zalacza.
Pytanie mam takie, cos jeszcze trzeba przekodowac? Moze sterownik webasta musi byc inny?
No, ale ostatnio bawilem sie kodowaniami licznika i ustawilem sobie kodowanie tak, ze w menu, w liczniku pojawila mi sie opcja AUX HEIZUNG i AUX VENTILATION - w obu mam 2 timery i opcje wlaczenia teraz. Problem jest jeden, ze mimo ustawien webasto sie nie zalacza.
Pytanie mam takie, cos jeszcze trzeba przekodowac? Moze sterownik webasta musi byc inny?
Ostatnio zmieniony 14 wrz 2015, 06:25 przez szeryfisch, łącznie zmieniany 3 razy.
Masz problem z autem? Zapraszam:
Magnice ul.Kwiatowa 1
10km od Wrocławia
Magnice ul.Kwiatowa 1
10km od Wrocławia
Jak dobrze myślę to webasto które masz powinno się włączyć samo po odpaleniu silnika jeżeli temperatura na dworze spadnie poniżej 5 stopni i dogrzać silnik. Co do Twojego pytania nie mam pojęcia czy można je samemu włączać opcją w liczniku. Słyszałem o przerabianiu na zwykły włącznik zamiast czujnika temperatury zewnętrznej który je startował ;-)
-
- Super Klubowicz
- czechu20vt
- Forum Audi A8
szeryfisch, mam tak samo i tez sie zastanawiałem na kij mi te timery w menu jak załacz sie tylko ponizej 5 stopni, zeby było pełne ogrzewanie to webasto musi miec dodatkowa pompę wody
jak zglebiałem temat to chyba nie ma problemu aby kupic z pompką wody i założyć i to chyba nawet p&p bo zegar już mamy to ipewnie te kabelki też już tam są
jak zglebiałem temat to chyba nie ma problemu aby kupic z pompką wody i założyć i to chyba nawet p&p bo zegar już mamy to ipewnie te kabelki też już tam są
Re: [D2 '99 2,5TDI] Sterowanie webasto
Temat stary. Co muszę zmienić żeby włączyć opcję włączania webasta z licznika? Po zmianie licznika znikła mi niestety ta opcja.szeryfisch pisze:Mam w swoim padalcu webasto. Niby jest, ale sterowania do tego nie ma zadnego. Wynika ze jest traktowane jako dogrzewacz silnika ktory zyje wlasnym zyciem i dziala niezaleznie od kierowcy...
-
- Super Klubowicz
Podłączam się do pytania , może któryś z kolegów sprawdził by kodowanie licznika u siebie
Rozkodowywanie numerów VIN grupy VAG i inne
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
-