części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D3 ALL ] Nie działająca żarówka światła dziennego 21w + c

Wiktorix
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D3 ALL ] Nie działająca żarówka światła dziennego 21w + c

Post autor: Wiktorix » 09 lis 2024, 21:51

Witam, mam bixenony skrętne z funkcja doświetlania i dodatkowo żarówka 21w jako światło dzienne. Swiatlo dzienne dziala tylko w pozycji przelacznika 0. Jak przełącze na auto to wlaczaja sie bixenony, ale swiatlo dzienne ( dodatkowa zarowka 21w) wylacza sie , to samo na on. Ta dzienne zarowka nie dziala rowniez jako coming home. Jak zakodować ta dodatkowa żarówkę 21w w VCDS zeby dzialala rowniez w pozycji auto i on oraz coming home, Czyli praktycznie caly czas?

Następna kwestia to czemu nic się nie świeci oprócz wnętrza jak odblokuje auto? W mmi mam ustawione wszystko na ON ale nic się nie świeci jak odblokuje auto. Tzn przeciwmgielne, mijania i dzienne nie świecą gdy odblokuje auto. Jeśli wychodzę z auta i zablokuje auto to tylko przeciwmgielne działają. Czy to jest wina jakiegoś sterownika czy kodowania czy ja coś źle robię? W innych samochodach to wszystko się zapalało gdy wychodziłem i wchodziłem do auta.

Oświetlenie ambient też jest nie do ustawienia w mmi. Opcję highway itd nie można ustawić bo kursor automatyczne wraca do pozycji, nie da się nawet o jedną pozycję przestawić.

Padł moduł komfortu? Proszę o pomoc.
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez Wiktorix, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
drago_o
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: drago_o » 10 lis 2024, 20:21

Wiktorix pisze:Ta dzienne zarowka nie dziala rowniez jako coming home.
Nigdy nie działa jako comming/leaving home.
Wiktorix pisze:Swiatlo dzienne dziala tylko w pozycji przelacznika 0.
Powinno działać na 0 i na AUTO gdy jest jasno.
Wiktorix pisze:Jak zakodować ta dodatkowa żarówkę 21w w VCDS zeby dzialala rowniez w pozycji auto i on oraz coming home, Czyli praktycznie caly czas?
Nie da się. Tylko na 0 i na AUTO. Ostatnia pozycja w kodowaniu typu lampy z tego co pamiętam.
Wiktorix pisze:Następna kwestia to czemu nic się nie świeci oprócz wnętrza jak odblokuje auto? W mmi mam ustawione wszystko na ON ale nic się nie świeci jak odblokuje auto. Tzn przeciwmgielne, mijania i dzienne nie świecą gdy odblokuje auto. Jeśli wychodzę z auta i zablokuje auto to tylko przeciwmgielne działają. Czy to jest wina jakiegoś sterownika czy kodowania czy ja coś źle robię? W innych samochodach to wszystko się zapalało gdy wychodziłem i wchodziłem do auta.
W MMI masz ustawienia czasu trwania comming i leaving home. Działają tylko przeciwmgłowe, mijania tył i chyba podświetlenie tablicy rejestracyjnej.
Wiktorix pisze:Oświetlenie ambient też jest nie do ustawienia w mmi. Opcję highway itd nie można ustawić bo kursor automatyczne wraca do pozycji, nie da się nawet o jedną pozycję przestawić.
A masz paski w drzwiach czy tylko ktoś zakodował bez wyposażenia? Na nogi masz miejsce na włożenie żarówki w5w czy płyke z ledami fabryczną? Jakiego koloru jest podświetlenie klamek - białe czy czerwone?
Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl