części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D4 ALL ] GPS przerwa w obwodzie

AGG
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D4 ALL ] GPS przerwa w obwodzie

Post autor: AGG » 16 sty 2025, 17:22

Cześć
Może jakaś mądra głowa mi podpowie, co może byćnie tak.
MMI 5F zgłasza mi błąd 00862 - Antena systemu nawigacji zatelitarnej GPS R50 /R52
011 - Przerwa w obwodzie
Rozebrałem wiec rekina na dachu i faktycznie dobierała siędo niego woda (mam webasto + tuner TV) oba działająok, wiec GPS (kolor wtyki niebieski, złącze FAKRA)
podłączyłem do tego niebieskiego więc antenę zewnętrzną ze złączem FAKRA.
Myślałem że po problemie ale wciąż błąd siępokazuje, co dziwne, w zielonym MMI widzę satelity (widoczne i używane) , nawigacja działa ok (ostatnio trasa do Szwajcarii i z powrotem - zero problemów)
Odpiąłem więc ten kabel i podłączyłem siębezpośrednio pod MMI z przodu (z tyły teżmam) aby wyeliminować jakiś niestyk po drodze...
Moja radość trwała zaledwie 10min i dalej ten sam błąd.
Może antena gówniana ale nawigacja działa?
Zamówiłem kolejne dwie ze złączem Fakra (niebieski), powinny być na sobotę (może inna antena rozwiąże problem (wątpię)

Dlaczego o tym pisze? ponieważ jak tylko pojawi mi się błąd GPS natychmiast przestaje działać system ACC / aktywny tempomat itd..
Jak błąd usuwam to potrafi raz 15min byćbez problemu a raz chwila pod odpaleniu auta pod domem.

Szukałem którędy biegnie kabel antenowy z dachu ale poddałem się, bo idzie wzdłóż tylniego lewego (od kierowcy) słupka i gdzieśznika, od bagażnika próbowalem go namierzyć ale bezskutecznie, musiałbym chyba wszystko rozebrać.

Zastanawiam sięczy czasem nie mam gdzie rozgałezienia bo mam auto 4 osobowe, z tyłu tylko dla fotele i wlasne MMI ktore też ma Navigację, antena jest jedna wiec albo idzie rozgałęźnik z góry od dachu na dwa MMI albo jakośinaczej to rozegrali germańscy najeźdźcy.

Czy macie jakąś wiedzę jak ten kabel GSP idzie i gdzie jest ewentualnie jakieśzłącze, które mogłoby robićtą złą robotę
oraz
dlaczego antena wpięta do przedniego MMI wciąż pokazuje błąd anteny?

Pozdrawiam
AGG

A8 D4 3.0 2013 (wersja 4 osobowa)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D4 (2009 - 2017)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl