części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[S8 D2 98 LPG ] Auto traci moc

Awatar użytkownika
Wacek
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[S8 D2 98 LPG ] Auto traci moc

Post autor: Wacek » 06 maja 2011, 20:35

Witam Was
Mam problem którego sam nie potrafie rozwiązac. Moje audi czasem jeździ dobrze ma moc taką jak powinno a czasem nie. Zauwazyłem że gdy obroty silnika utrzymują sią na 600 rpm jest wszystko ok. Auto jeździ bardzo dobrze i ma odpowiednią moc. Czasami jednak utrzymują się na 800rpm i wtedy samochód jest nie do poznania. Jest mułowaty, silnik chodzi jakoś inaczej. Vag błędów nie wykrywa, żadna ikonka na licznikach sie nie pali. nie ma to nic wspólnego z aurą jaka panuje na dworze. Nie ma reguły na to. Czasem odpale jest ok a czasem nie. Może miał ktoś podobny problem?

Awatar użytkownika
daro72
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: daro72 » 06 maja 2011, 21:15

Możliwe że pszpływka kończy swój żywot. Sprawdź w blokach jakie są jej parametry. Poszukaj na forum były tematy na temat przepływki.
Dążenie do doskonałości.

Awatar użytkownika
Wacek
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Wacek » 06 maja 2011, 21:30

przepływka wymieniona. Pisałem już wcześniej o tym.

Awatar użytkownika
wietpol2
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: wietpol2 » 06 maja 2011, 23:04

Sprawdz olej w skrzyni bo on może byc winowajcą. Powodów może byc tysiace .... Brakuje ci tej mocy też w górnych obrotach tj od ok 4000.. ? Przyczyną może byc nawet brudny filtr paliwa wiec cięzko gdybac.... wiązka od przepływki jest dobra ?
PIERWSZY MILION TRZEBA UKRAŚĆ

Awatar użytkownika
Wacek
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Wacek » 07 maja 2011, 09:31

Filtr paliwa wymieniłem nie dawno i troche z tym roboty było bo od lat ktoś go nie wymieniał. Olej w skrzyni jest ale Vag wywala 4 błędy skrzyni licze sie z tym że nie długo skryznia idzie do roboty , ale czy te objawy jakie opisałem wyżej mogą być spoodowane skrzynią?

Awatar użytkownika
wietpol2
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: wietpol2 » 07 maja 2011, 12:05

jak najbardziej może byc to od skrzyni. Miesiąc temu miałem podobny problem z s8 jednego z forumowiczów w silniku 0 błędów, skrzynia ok nie szarpała ani nic tylko był jeden błąd coś z napięciem wypłukałem konwerter wymieniłem olej i auto miało spowrotem pełną moc
PIERWSZY MILION TRZEBA UKRAŚĆ

maciu
Super Klubowicz
Super Klubowicz
Moje auto: A8 D3
Rocznik: 2006
Silnik: V8 4.2 TDI
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Imię: maciu

Post autor: maciu » 07 maja 2011, 15:11

to ciekawe, osiągi mojej A8ki też się pogorszyły ale miała już robiony remont skrzyni
i wymianę oleju 3 lata temu (~40kkm) majster przy remoncie zapraszał za pół roku
na ponowną wymianę ale z braku czasu i funduszy się na razie nie zdecydowałem

jest sens zmieniać olej w krótkim czasie po remoncie? w zasadzie był robiony tylko wyciek
z wałka - innych problemów ze skrzynią nie było
Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020

Awatar użytkownika
Wacek
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Wacek » 07 maja 2011, 17:42

wietpol2 pisze:wypłukałem konwerter wymieniłem olej i auto miało spowrotem pełną moc
Możesz powiedziec Mi dokładniej na czym polega wupłukanie konwertera? I wracając jeszcze do skrzyni. Mechanik sprawdzał olej i jest stan. Raz przeszła mi w tryb awaryjny przy zatrzymaniu się na światłach . Nic nie szarpie nie przeciąga biegów. Czy powinienem wymienić olej? Jezeli tak to gdzie najlepiej to zrobić w okolicach Legnicy?

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl