części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D3 preFL ALL ] Czy w MMI jest kod zabezpieczający?

greg26
Super Klubowicz
Super Klubowicz

[D3 preFL ALL ] Czy w MMI jest kod zabezpieczający?

Post autor: greg26 » 11 mar 2012, 08:57

Przewertowałem wszystkie papiery i nigdzie nie mogę znaleźć kodu zabezpieczającego.W D2 w Navigation Plus był kod,który trzeba było wpisać po odłączeniu akumulatora. Czy MMI posiada taki kod?Obawiam się,że gdyby np.padł akumulator lub po jego odłączeniu będę miał problem z uruchomieniem tego systemu.

reksen
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: reksen » 11 mar 2012, 09:57

jest component protection czasami nazywana CP. zabezpieczenie producenta przed przemontowaniem urządzeń elektronicznych do innych samochodów (np kradzież). poza tym jest tyle urządzeń elektronicznych w samochodzie (już sam system audio ma ich kilka), że PIN-y nie mają większego uzasadnienia.

w każdym razie tak długo jak nie wymieniasz żadnych urządzeń w samochodzie możesz smiało odłączać akumulator - oczywiście we właściwy sposób (nie wiem do końca co to znaczy, w każdym razie tak, aby nie uszkodzić elektorniki)

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 11 mar 2012, 10:36

Nie słyszałem o czymś takim jak PIN do MMI...... akumulator odłączałem wielokrotnie i nic mi się nie blokowało..... niestety resetują się wszystkie ustawienia ale jak masz FPR (czytnik lini papilarnych) to wszystkie ustawienia przywrócisz po wczytaniu odcisku palca..... oprócz daty i godziny które również mogą powrócić automatycznie jak ustawisz sobie synchronizację zegara z zegarem atomowym.

P.S.
Widzę że już D3... ciekawe jakie będą wrażenia po kilku miesiącach użytkowania ;-)
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

greg26
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: greg26 » 11 mar 2012, 17:03

Dziękuję koledzy za odpowiedź :-)
FOSS pisze:P.S.
Widzę że już D3... ciekawe jakie będą wrażenia po kilku miesiącach użytkowania ;-)
Jak na razie wrażenia są bardzo pozytywne,ale jak będzie dalej to zweryfikuje czas.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl