Witam
Chce wymienic u siebie moduły zapłonowe, ale nigdzie nie moge znalezc pasujacych do mojego samochodu. Ma ktos jakis pomysł?? Podsunie mi ktos jakas strone??
I pytanie czysto techniczne. Wymienione sa: przeplywomierz cewki swiece, obydwie sondy przedkatlizatorem. Objawy: jeden Bank ma czasy wtryskow rozne od drugiego. Chodzi mi o prace na beznynie oczywiscie(wiadomo ze nagazie bedzie to samo). Np na postoju jeden bank ma ok 2.5ms a drugi 3.1ms. Ma ktos jakis pomysł?? Zadne kable od gazu nie sa podpiete do sond.
[S8 D2 01 LPG ] Moduły zapłonowe a czasy wtrysków
[S8 D2 01 LPG ] Moduły zapłonowe a czasy wtrysków
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2012, 19:15 przez Gusiew, łącznie zmieniany 1 raz.
Przy Twoim silniku nie ma modułów zapłonowych. Zamiast modułów wszystkim kieruje ECU silnika. Po FL nie występowały już moduły.
Spróbuj odpiąć na jakąś godzinkę akumulator a po podłączeniu akumulatora przekręć kluczyk ale nie odpalaj auta. Potem pojeździj jakiś czas na samej benie powinno się unormować. Moim zdaniem winowajcą będzie źle ustawiona instalacja LPG i ona chrzani mapy.
Spróbuj odpiąć na jakąś godzinkę akumulator a po podłączeniu akumulatora przekręć kluczyk ale nie odpalaj auta. Potem pojeździj jakiś czas na samej benie powinno się unormować. Moim zdaniem winowajcą będzie źle ustawiona instalacja LPG i ona chrzani mapy.
Dążenie do doskonałości.
Ok zresetuje wszystko zobaczymy co bedzie.
[ Dodano: 2012-04-23, 11:43 ]
Nic to nie dało. Przez moment bylo równo a potem od razu znowu sie rozjechały. A co jesli:
A ktorys z wtryskow nie domaga?? Komp nie bedzie podnosił dawki od razu??
B jest gdzie nieszczelnosc i dostaje sie wiecej powietrza np przez uszczelki wtryskow?? To komp nie bedzie podnosił dawki??
[ Dodano: 2012-04-23, 11:43 ]
Nic to nie dało. Przez moment bylo równo a potem od razu znowu sie rozjechały. A co jesli:
A ktorys z wtryskow nie domaga?? Komp nie bedzie podnosił dawki od razu??
B jest gdzie nieszczelnosc i dostaje sie wiecej powietrza np przez uszczelki wtryskow?? To komp nie bedzie podnosił dawki??