części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D2 96 4.2PB/LPG ] Drgania z układu napedowego

jedrek
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D2 96 4.2PB/LPG ] Drgania z układu napedowego

Post autor: jedrek » 24 paź 2012, 21:51

witam wszystkich od niedawna posiadam ladna a8 na ktora dlogo czekalem i tematy byly juz opisane lecz mysle ze moje problemy jednak sie roznia bo zadna z waszych cennych rad nie daje rezultatow:-( Wiec doradzaliscie ze podczas zrywania kol tylnych trzeba wyczyscic czyjniki abs nie pomoglo diagnoza wag nie pomoglo a to irytujace uwielbiam to autko a nie mam przyjemnosci z jazdy nastepnie drgania jak by z pod przednich siedzen wszystkie rady wdrorzylem i nic nie wiem czy ona mnie po prostu nie lubi prosze o pomoc chce poczuc ze to limuzyna w ktora tak wpatszony jestem
Ostatnio zmieniony 10 lis 2012, 09:53 przez jedrek, łącznie zmieniany 1 raz.
jedrek

Awatar użytkownika
sylwekr
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: sylwekr » 24 paź 2012, 22:17

Koła (opony) masz wszystkie w takim samym rozmiarze ? Jeśli przód z tyłem się różnią mogą być podobne problemy, a w efekcie końcowym droga naprawa.
Drgania może natomiast pochodzić mogą od opon, może któraś uszkodzona. Pora teraz na zmianę na zimówki i jeśli masz to może przełóż i zobacz czy nadal będzie tak samo auto się zachowywało.
I co rozumiesz przez "wszystkie rady wdrożyłem" ?

uszek
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: uszek » 24 paź 2012, 23:56

ja mialem takie drgania jak mialem luz na krzyzaku, wymienilem krzyzak i bylo jeszcze gorzej, wymienilem podpore, dalej to samo bylo. Dopiero wywazanie walu pomoglo

Awatar użytkownika
sylwekr
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: sylwekr » 25 paź 2012, 08:10

U mnie też takie drgania były. Też wał był podejrzany (prawie już kupiłem drugi), oraz wiele innych rzeczy. Najpierw drgania niewielkie, później coraz gorzej, a sytuację wyleczyła zmiana opon :-)

jedrek
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: jedrek » 25 paź 2012, 10:58

tzn kolego ze temat byl juz opisany z tymi drganiami i z tymi szarpaniami podczas ruszani na skreconych kolach i zrobilem wszystko co tu zostalo opisane i nic dalej to samo ja naprawde juz dolek mam :-/ ale sylwek dzieki tobie i kolega sproboje z kolami
jedrek

lukasz1986
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: lukasz1986 » 01 lis 2012, 15:19

u mnie bylo podobnie a okazalo sie ze winna wszystkiemu byla zbierznosc kol dodam jeszcze ze nie cielo mi opon ani nic z tych rzeczy poprostu byla drgania raz wieksze raz mniejsze po ustawieniu zbierznosci wszystko zniknelo

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl