[D2 FL ALL ] Sterownik poziomowania ksenonów
[D2 FL ALL ] Sterownik poziomowania ksenonów
Chcę się dostać do sterownika poziomowania świateł o num:4Z7 907 357 ale za cholerę nie wiem gdzie go szukać.Może ktoś wie gdzie go znajdę ??
Ostatnio zmieniony 02 mar 2013, 12:23 przez robertoc4, łącznie zmieniany 1 raz.
dzisiaj zakupiony czujnik w ASO , wszystko wyczyszczone bo prawie zatarta dźwigienka była i niestety nic w temacie do przodu nie poszło . vag pokazuje napięcie tylko 0,02 !! wszystkie kable sprawdzone aż do nadkola i niby wszystko w porządku dlatego chcę sprawdzić okablowanie aż do sterownika .cheyen pisze:Jeżeli się nie poziomuja, to 99% padł czujnik poziomowania, a dokładnie potencjometr, ktory się w nim znajduje ;-)
Czyli rozumiem że zdiagnpzowałes przerwę w zasilaniu na przewodach.robertoc4 pisze:Chcę a nawet muszę sprawdzić kable centymetr po centymetrze .cheyen pisze:Ups, to faktycznie ,,załamka" Jutro zapytam kumatej glowy i może podpowiem cos sensownego ;-) A tak nawiasem, i le kosztował czujnik w ASO ??
Czujnik w ASO kosztował 332 pln
Rozebrałem lewy słupek i znalazłem moduł....ale od sterowania lusterek ...więc dalej jestem w kropce. Wykonałem telefon do ASO Denalczyka i otrzymałem informację ,Cytuję..." moduł jest we wnętrzu" hi hi .
Jeśli ktoś wie gdzie jest moduł od sterowania poziomowania ksenonów to proszę o info bo niedługo trzeba będzie rozebrać całe wnętrze
Jeśli ktoś wie gdzie jest moduł od sterowania poziomowania ksenonów to proszę o info bo niedługo trzeba będzie rozebrać całe wnętrze
Łoooo... to ja myślałem, że to co mi wysłałeś to jest właśnie to...... a tu się okazuje że dopiero go znaleźliście ;-)robertoc4 pisze:No nareszcie mam sterownik :d Jest w prawym słupku na dole ;-)
To jakie ma numery... może jednak mam.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
Damian numer sterownika podałem w pierwszym poście.
Już awaria zlokalizowana i usunięta ,po zdjęciu zderzaka i wymontowaniu nadkola jeszcze raz przejrzałem przewody i znalazłem upierniczony kabel ;-) Teraz jak zapale światłami to się asfalt pali hi hi, a napięcie na przednim czujnika jest 2,52 a na tylnym 3,02 , adaptacja przebiegła pomyślnie i po roku oglądania tej koszmarnej żółtej kontrolki mam czystkę na zegarach :d
Już awaria zlokalizowana i usunięta ,po zdjęciu zderzaka i wymontowaniu nadkola jeszcze raz przejrzałem przewody i znalazłem upierniczony kabel ;-) Teraz jak zapale światłami to się asfalt pali hi hi, a napięcie na przednim czujnika jest 2,52 a na tylnym 3,02 , adaptacja przebiegła pomyślnie i po roku oglądania tej koszmarnej żółtej kontrolki mam czystkę na zegarach :d
Ja miałem uszkodzony kabel mniej więcej w miejscu gdzie znajduję sie ślizgacz zderzaka.emdzej pisze:To jednak jest od strony pasażera? A w którym miejscu miałeś uszkodzony kabel? Pytam bo u mnie to samo, napięcie 0,02V, czujnik z tyłu wymieniony w październiku.
Nie ma innego wyjścia musisz musisz mieć uwalony kabel tak jak ja.
He he ..Vag pokazał jaki jest numer sterownika ,wpisałem jego numer w google a tam znalazłem na allegro aukcje tego sterownika ,zrobiłem zdjecie z kompa i Ci przesłałem ale za cholerę nie wiedziałem gdzie on w aucie siedziFOSS pisze:Łoooo... to ja myślałem, że to co mi wysłałeś to jest właśnie to...... a tu się okazuje że dopiero go znaleźliście ;-)robertoc4 pisze:No nareszcie mam sterownik :d Jest w prawym słupku na dole ;-)
To jakie ma numery... może jednak mam.
Trochę się nagimnastykowałem z tym poziomowaniem ale stwierdziłem że jeśli wykosztowałem sie na nowy czujnik i to cholerstwo nie działa to tak tego nie zostawię ;-)