Widzialem u goscia kiedyś srebrną Audiczke z na maxa czarnymi szybami i czarnymi badź ciemnymi lampami tylnymi . Czy to jest spreyem zciemnione czy jakąś folią ? bo chyba nie ma takich lamp dymionych w sprzedaży ? do A8?
pozdr.
![]() |
![]() |
![]() |
[A8 S8 D2] Przyciemnianie Lamp tylnych
-
- Forum Audi A8
[A8 S8 D2] Przyciemnianie Lamp tylnych
Ostatnio zmieniony 04 lis 2010, 13:38 przez adobedoka, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Super Klubowicz
-
- Super Klubowicz
Ja sobie latem zrobiłem tym sprayem ale czerwonym same tylne kierunki, aby były takie same w odcieniu z tylnymi lampami, z efektu nie jestem zadowolony bo kierunki pomalowane są jakby matowe ta farba nie ma połysku i z bliska widać, że to czymś malowane ( daleka całkiem fajnie wyglądało jak lampy z modeli amerykańskich), na szczęście te farby schodzą szybko po wszelakich myciach i polerowaniach auta w dodatku słoneczko też robi swoje.
Może moja była jakaś felerna. Jeśli ktoś ma inne doświadczenia to niech się podzieli.
Może moja była jakaś felerna. Jeśli ktoś ma inne doświadczenia to niech się podzieli.
- dice111
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Imię: AHC by MTM
- tomek_m
- Forum Audi A8
mozna tez uzyc folii ,kumpel ma w a6 i fajnie sie prezentuje http://allegro.pl/folia-do-lamp-najlpes ... 15948.html ![Obrazek]()
audiclubislands.org
-
- Forum Audi A8
- Pszendza
- Forum Audi A8
Tak jak koledzy piszą przyciemnianie lamp to wieś ale czasami można w ten sposób poprawić fabrykę czyli np przyciemnić tylko światło cofania.
Do lakierowania lamp na czerwono tylko i wyłącznie spray motip (kiedyś kupiłem jakiś felerny) który bez problemów można polerować. W vw t4 jak go kupiłem miałem całe białe lampy (nie clary) góre polakierowałem na czerwono i wygląda jak oryginalna lampa z białym kierunkiem.
Do lakierowania na czarno spray sie nie sprawdza. Lepiej jest zrobić mieszaninę lakieru bezbarwnego z niewielkim dodatkiem czarnej bazy. Uzyskujemy lekko przyciemniony lakier który ma ładny połysk i przyciemnia w zależności od naszej inwencji.
Do lakierowania lamp na czerwono tylko i wyłącznie spray motip (kiedyś kupiłem jakiś felerny) który bez problemów można polerować. W vw t4 jak go kupiłem miałem całe białe lampy (nie clary) góre polakierowałem na czerwono i wygląda jak oryginalna lampa z białym kierunkiem.
Do lakierowania na czarno spray sie nie sprawdza. Lepiej jest zrobić mieszaninę lakieru bezbarwnego z niewielkim dodatkiem czarnej bazy. Uzyskujemy lekko przyciemniony lakier który ma ładny połysk i przyciemnia w zależności od naszej inwencji.
A8- nie dla idiotów !!