to to wyjaśnij i postarasz że próby oszustwa załatwiasz w sądziemlody91 pisze:A i zauwazylem ze rzeczoznawca wpisał uszkodzone przednie drzwi Lewe a im nic sie nie stało!!
Kolizja i chyba po Audi :( proszę o porady.
dokładnie, całość auta wyceniona na 7700 przed kolizją, w styczniu wydalem ponad 4000, zrobiłem tył zawias komplet - FEBI , LEMFORDER , przód zamienniki 900zł + 200 Lemfo końcówki, łączniki , 300 Kable, Klocki TRW przód , tył 300zł, przewody 250zł,przewody hamulcowe przód 200zł, czujki ABS 200zł przód, rozrusznik 8.09 - 250zł regenarcja, elektrowłącznik BOSCH + wymiana. to i tak nie wszystko, bo cieżko zliczyć :(Nie wspominając własnej pasji, uwielbieniam godzin spedzonych w garażu . Czuje sie wydymany w dupe jak pedał. i co ile ona jest teraz watra? Sukinsynny
[ Dodano: 2015-10-10, 03:16 ]
stillbadboy - 2.8 bez Q , ale manual + sekwencja zakładana w 2006 za 2.300 EURO, spalanie 11l LPG... a przyspieszenie d0 120km/h na 2 miała naprawde imponujące gdyż bez Q i automatu waży tylko 1560kg . Dla Ciebie to tylko 2.8 dla mnie coś wiecej.
[ Dodano: 2015-10-10, 03:16 ]
stillbadboy - 2.8 bez Q , ale manual + sekwencja zakładana w 2006 za 2.300 EURO, spalanie 11l LPG... a przyspieszenie d0 120km/h na 2 miała naprawde imponujące gdyż bez Q i automatu waży tylko 1560kg . Dla Ciebie to tylko 2.8 dla mnie coś wiecej.
Audi Ojczyzno moja, tyś jest jak zdrowie, ile Cie trzeba cenić ten tylko się dowie kto Cię stracił...
karol208, zawsze polecam przeczytanie ustawy o ubezpieczeniach obowiązkowych . Będziesz wiedział co możesz a co nie. A pomoże Ci w tym na pewno prawnik.
DO lekarza idź i to na pewno, boli Cie pół pleców +6 psycholog czy psychiatra
Przy likwidacji swojej całki Myślałem tak skoro oni tak to się nie dam i ch... im w du.. . Oni Cię będą dymać przy najbliższej możliwej okazji .
Ważne jest to by Ci wrak mało wycenili
DO lekarza idź i to na pewno, boli Cie pół pleców +6 psycholog czy psychiatra
Przy likwidacji swojej całki Myślałem tak skoro oni tak to się nie dam i ch... im w du.. . Oni Cię będą dymać przy najbliższej możliwej okazji .
Ważne jest to by Ci wrak mało wycenili
tego ruchu nie polecam...Lechu pisze:DO lekarza idź i to na pewno, boli Cie pół pleców +6 psycholog czy psychiatra
faktury na te naprawy /czesci masz ?
wyjasnic nieścisłości w wycenie , udać sie do rzeczoznawcy z pzmotu wyceni ci auto przed i po zobacz czy gra jest warta swieczki , udaj sie do prawnika , ew. zostaw sobie "wrak" wez kase i zobacz za ile mozesz odpsrzedac szkode firmom zajmujacym sie w wyciaganiu kasy , sąd tylko jak masz czas i kase i stalowe nerwy ja osobiscie powoli mam dosc oczekiwania na sądy czekam od lutego i procz ladowania kasy nic sie to nie porusza do przodu....
auto naprawisz bedzie dobrze , juz kombinuj z autem zastepczym
bądź sobą, wariatów też lubią
Jak kto woli, ale jak się należy i przewiduje to ustawa to dlaczego nie skorzystać, skoro ubezpieczyciel korzysta jak może z luk i trików.preston81 pisze:tego ruchu nie polecam...
Wycena pzmot generalnie jest tylko dla Ciebie bądź przy ew. negocjacjach . Ubezpieczyciel bez konsekwencji może tą wycenę olać bo będzie miał swoją.
przy sprawie sądowej tez ta wycena jk najbardziej sie przyda do tego powolany zostanie biegły ktoremu blizej bedzie do wyceny pzmou niz ubezpieczalni , w moim przypadku korzystalem z tej firmy http://pbrs.pl/kontakt-do-rzeczoznawcow ... w-poznaniu
bądź sobą, wariatów też lubią
Niestety dla sądu wycena inna niż biegłego sądowego nic nie znaczy i nie weźmie jej pod uwagę. Wycena zlecona przez sąd kosztuje ok 1000 PLN i oczywiście przy wygranej sprawie zwraca Ubezpieczalnia.preston81 pisze:przy sprawie sądowej tez ta wycena jk najbardziej sie przyda do tego powolany zostanie biegły ktoremu blizej bedzie do wyceny pzmou niz ubezpieczalni , w moim przypadku korzystalem z tej firmy http://pbrs.pl/kontakt-do-rzeczoznawcow ... w-poznaniu
reklama ??
Nie mniej jednak nie poddawaj się i ubiegaj się o swoje. Wg ustawy masz nie mieć jakiegokolwiek uszczerbku na zdrowiu oraz majątku .
Jeśli Cie to przeraża skorzystaj z prawnika bądź firmy która się takimi rzeczami zajmuje. Nie poddawaj się, walcz, bo się opłaca. Wiem trochę to kosztuje "zdrowia" ale wydymać się nie daj ;P
preston81, ja też walczę od marca z tym kut..ami
Jeśli Cie to przeraża skorzystaj z prawnika bądź firmy która się takimi rzeczami zajmuje. Nie poddawaj się, walcz, bo się opłaca. Wiem trochę to kosztuje "zdrowia" ale wydymać się nie daj ;P
preston81, ja też walczę od marca z tym kut..ami
Siedzę na forum A4-klub.pl i jest tam forumowicz, który zajmuje sie odszkodowaniami. Często pisze posty takiego typu, iż mając rachunki na wymianę zawieszenie, silnika, wszystkiego byle tylko nie części eksploatacyjnych powoduje zwiększenie wartości pojazdu.
Ostatnio zmieniony 10 paź 2015, 21:29 przez bobersky, łącznie zmieniany 1 raz.