[D2 01 2.8PB ] Audi A8 D2 2.8 Quattro 2001 wibruje
[D2 01 2.8PB ] Audi A8 D2 2.8 Quattro 2001 wibruje
Mam problem w aucie z wibracjami, czytałem inne tematy ale nie sprawdzają się one u mnie wydaje mi się, że to coś związanego z hamulcami. Mianowicie kiedy ruszam i przyspieszam przy okolo 60-80km/h pojawiają się wibracje po dłuższej jeździe ustają ale wystarczy bym dotknął hamulców i spróbował zahamować auto całe wibruje i nie delikatnie tylko jakbym jechał po dziurach cały czas, czuć to w kierownicy, w fotelu, wszystko w samochodzie skacze gdy puszcze hamulec ustaje, ale znowu pojawiają się delikatne wibracje które po dalszej jeździe ustają zupełnie. Co może być przyczyną krzywe tarcze lub klocki??
Rozebrałem dzisiaj hamulce. Widać, że tarcze nie były zmieniane lata, sama zgorzelina od rdzy na nich, klocki niby nowe TRW ale brały nie równo bo nie miały jak pracować poprawnie. Na chwile obecna odbiłem całą zgorzeline, wygładziłem trochę klocki i tarcze szlifierką kątową i jest o niebo lepiej. Auto nie bije podczas jazdy tylko delikatnie podczas hamowania. Co prawda nie planuje tak tego zostawić, ale musiałem wykonać jakąś prowizore dopóki nie przyjdzie nowy zestaw. I tak się zastanawiam nad tarczami BENDIX cena 240 zl za komplet oraz klocki firmy PAGID 240zl komplet.