[S8 D2 02 LPG ] Hamulce działają ospale
-
- Forum Audi A8
[S8 D2 02 LPG ] Hamulce działają ospale
Witam , w mojej s hamulce działają ospale , troszkę za późno reagują , podczas parkowania skrzypią , przy ostrej jeździe szybko się grzeją , klocki przód to trw , tył bosch . nie wiem kiedy był wymieniany płyn hamulcowy , może wymiana tu pomoże ?? może na inny niż dot 4 ???
Ostatnio zmieniony 14 sie 2012, 11:56 przez daniell-gda, łącznie zmieniany 1 raz.
Jakie masz zaciski z przodu? Dwu tłoczkowe z czterema klockami na stronę czy czterotłoczkowe brembo? Jeżeli to drugie to musisz podjechać do mechanika na sprawdzenie całego układu, może przewodu już puchną. Piszczenie to wina słabych klocków/tarcz. W przypadku pierwszego zestawienie to poczytaj tematy z działu układ hamulcowy i zrozumiesz co jest nie tak z hamulcami w D2. Polecam między innymi http://www.a8team.pl/topics58/379.htm oraz http://www.a8team.pl/topics25/7028.htm
-
- Forum Audi A8
W taki razie masz zestaw bez wad ;-) Podjedź do mechanika na sprawdzenie całe układu, może masz słabe tarcze i temu tak się zachowuje. klocki TRW są porządne ale nie wiem czy bardzo dobre do dynamicznej jazdy. Zastanów się nad EBC Yellow Stuff - zapomnisz o piszczeniu oraz zyskasz na sile hamowania.daniell-gda pisze:hamulce są 4 tłoczkowe brembo srednica tarczy 345mm
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
daniell-gda, tez mam z przodu TRW i mam tak samo klocki zgrzytaja i tak naprawde do hamowania ze 150km/h nadaja sie tylko raaz za drugim razem porazka... ogolnie jak dlamnie kolcki TRW sa do bani. w poprzednim audi tez mialem wszystko nowe TRW tarcze klocki i i jak byly zimne to mala skutecznosc byla teraz jak bede zmienial to tarcze EBC stadart i klocki yellowstuff.