![]() |
![]() |
![]() |
[D3 06 4.2TDI ] Dym z hamulcow
[D3 06 4.2TDI ] Dym z hamulcow
Ostatnio zauwazylem dym z jednych hamulcow z przodu. Temp na zewnatrz normalna, jazda spokojna a w kaluze zadna nue wjechalem. Po zatrzymaniu sie jedne hamulce jak by sie zagotowaly, po obejzeniu calego kola zadnego wycieku z amora lub silnika nie widzialem. Gdzie szukac problemu? Moze jakos plyn hamulcowy cieknie ale czy wtedy tarcza by nie byla sliska a hamowanie bardzo slabe?
-
- Super Klubowicz
Odpowiedzą mu,to co mi powiedzieli po tym,jak musiałem wymienić tylne zaciski,bo klocki po 8 tyś km,prawie całe poszły,mianowicie"zlecona była wymiana klocków,a nie regeneracja zacisku"
Tak z innej beczki,wczoraj wymieniałem klocki z przodu w ciężarowym,rano po przejechaniu kilkunastu kilometrów musiałem użyć gaśnicy,bo się zapaliło koło :lol: tłoczki przesmarowane,okazało się,że popma hamulcowa nie odbijała do końca i nie puuszczała tyle ile trzeba kocka :roll:
Tak z innej beczki,wczoraj wymieniałem klocki z przodu w ciężarowym,rano po przejechaniu kilkunastu kilometrów musiałem użyć gaśnicy,bo się zapaliło koło :lol: tłoczki przesmarowane,okazało się,że popma hamulcowa nie odbijała do końca i nie puuszczała tyle ile trzeba kocka :roll:
-
- Super Klubowicz
A czy serwis nie ma obowiązku zrobić inspekcji hamulców przed wymiana klocka?
Co to za tłumaczenie zlecona wymiana nie naprawa zacisku?
A jak klient nie jest mechanikiem to ma się już zabić?
Klime też nabijają bez sprawdzenia wcześniej szczelności układu?
Co to policja co wchodzi ludziom do domów z drzwiami i myli bloki?
Co innego jak by mu powiedzieli o zaciskach, a on by nie zlecał naprawy.
Wrócił bym z reklamacją jak nie to idę do mediów. Albo debile z tym ich szefem serwisu do łopaty i na tory.
8-)
Co to za tłumaczenie zlecona wymiana nie naprawa zacisku?
A jak klient nie jest mechanikiem to ma się już zabić?
Klime też nabijają bez sprawdzenia wcześniej szczelności układu?
Co to policja co wchodzi ludziom do domów z drzwiami i myli bloki?
Co innego jak by mu powiedzieli o zaciskach, a on by nie zlecał naprawy.
Wrócił bym z reklamacją jak nie to idę do mediów. Albo debile z tym ich szefem serwisu do łopaty i na tory.
8-)