[D3 06 ] Hamulec postojowy kontrolka na liczniku
mario-975, no u mnie wywalało cały czas błąd zużytych klocków i stawał jeden zacisk tył prawy, zmieniłem stronami silniczki i nadal to samo, więc po kilku rozmowach z FOSSem dobrałem się do kabli, ale o dziwo przejście wszystko git więc podmieniłem sterownik i zero błędów itd i już z miesiąc nadal zero błędów i wszystko pięknie chodzi
Najlepsze fora internetowe samochodowe w Polsce:
Auto Audi A6 C6
Silnik BDW 2.4 177 KM. Wyciek płynu chłodniczego.
Auto Audi A6 C6
Mam takie małe pytanko, nie ma reguły kiedy, zazwyczaj po częstym hamowaniu, postoju na światłach, generalnie w mieście, na trasie rzadko, wyskakuje mi kontrolka ręcznego z piorunami dodatkowo kontrolka od abs i kontroli trakcji i kurde licznik się wyłącza, obrotomierz normalnie działa, może to być wina tylko i wyłącznie klocków tylnych ? bo po podjechaniu do elektryka pojawił się błąd oczywiście klocków tylnik no i lewego przedniego czujnika abs'u również ...
chlebi, ja ostatnio tez ppadlem w dołek i zapalił sie ABS i kontrola trakcji i zapaliła sie kontrolka od klocków po podłączeniu VCDSa w hamulcu był błąd sprawdź błędy w ABS sprawdziłem pokazało czujnik przedni prawy, dopchnalem kostkę i wykasowałem błędy i cisza zero błędów 😉
Najlepsze fora internetowe samochodowe w Polsce:
Auto Audi A6 C6
Auto Audi A6 C6
Odświeże trochę, bo mnie również dopadł ten problem
02439 - Right Parking Brake Motor Hall Sensor
02596 - Rear Brake Pads Worn
Takie dwa błędy mam i co ciekawe - piszecie że to wina klocków tył.. jakiś czas temu wymieniałem właśnie tylne klocki, ale ich zużycie było sygnalizowanie również kontrolką typową dla hamulcy (kołko z przerywanymi kreskami po bokach), po wymianie i adaptacji znikneło.
Kilka dni temu znów się pojawiła kontrolka ale z piorunem, wcześniej też się zdarzało że się pojawiało, ale zaciągnięcie i spuszczenie hamulca postojowego pomagało i znikała kontrolka na FISie. Jakiś błąd adaptacji, czy jak? bo widze że o prawy zacisk tylko chodzi.
02439 - Right Parking Brake Motor Hall Sensor
02596 - Rear Brake Pads Worn
Takie dwa błędy mam i co ciekawe - piszecie że to wina klocków tył.. jakiś czas temu wymieniałem właśnie tylne klocki, ale ich zużycie było sygnalizowanie również kontrolką typową dla hamulcy (kołko z przerywanymi kreskami po bokach), po wymianie i adaptacji znikneło.
Kilka dni temu znów się pojawiła kontrolka ale z piorunem, wcześniej też się zdarzało że się pojawiało, ale zaciągnięcie i spuszczenie hamulca postojowego pomagało i znikała kontrolka na FISie. Jakiś błąd adaptacji, czy jak? bo widze że o prawy zacisk tylko chodzi.