Takie filmiki znalazłem przypadkiem
co do tego to moim zdaniem nie do końca jest to prawda - poprzednie E39 kupiłem z chińskimi D2S i nic tam sie nie spaliło
a tu różnica między nowymi a używanymi żarnikami - przyznam że nie wiedziałem że aż taka różnica może być i że taki spadek jakości świecenia wraz z upływem czasu
[inne ] Cała prawda o Xenonach chińskich ???
Moim zdaniem filmik jest delikatnie zmanipulowany.... tzn. do pokazu zastosowano pewnie najgorszy szit jaki można znaleźć (na Allegro pewnie w cenie nie więcej jak 15pln/szt a w zakupie pewnie po 7pln)Ara$ pisze:jak napisałem wyżej też takie miałem ale na filmie jednak coś się spaliłoMarecki pisze:Bez przesady.Jeżdzę na HIDach made in China już ponad rok i jest elegancko barwa ładna i nic mi się nie pali.
Ja w D3 mam chińczyki już 10m-cy i o dziwo nic mi się nie spaliło, działają normalnie, nie sypią błędami wogóle - zaryzykowałem, kupiłem 6000K po jakieś 40-45pln/szt i jest dobrze.
Wprawdzie jeden żarnik padł mi po niecałym miesiącu ale w reklamacji dostałem drugi sprawny i ten świeci do teraz.
Ale muszę przyznać, że jakbym miał D3 po-lifcie to chińczyków bym chyba nie zaryzykował bo tam wymiana żarnika to już masakra <tjaa>
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
- tutenhamon
- Super Klubowicz
Miałem kiedyś w swoim motocyklu FZ1 jakiegoś ksenona. Świeciło ładnie, ale kiedyś w nocy wracałem z trasy i nagle pyk-ciemnica. Droga asfaltowa w środku lasu, nawet łysego na niebie nie było. Od tamtej pory wróciłem do zwykłej H4. A już mi kiedyś kolega zwracał uwagę, że raz mi świeci, a raz nie. Także jakiś przekaz w tym filmiku jest.
- tutenhamon
- Super Klubowicz
Aaa była taka historyjka : zamówiłem HID-y oczywiście 4300 k no i po montażu przestały działać silniczki od regulacji wszelkie próby sprawdzania kostek itd. z pełzły na niczym ,na dodatek świeciły dwoma rożnymi kolorami i jeden z nich od początku mrugał drugi zresztą po tygodniu też zaczol mrugać zanim zaczol świecić. Już myślałem że przetwornice padły . Wróciłem do swoich i oprócz tego że jeden mrugał wszystko inne wróciło do normy . HID-y oczywiście poszły do reklamacji, po 2 dniach dostałem odp. z Koszalińskiego serwisu że reklamacja została rozpatrzona i załatwiona pozytywnie ,kolejnego dnia co mnie bardzo zdziwiło dostałem od sprzedawcy z allegro już nowe HID-y i po montażu było już wszystko w porządku .