części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

CZY MOGE PARKOWAC CZY NIE????

Linkownia, ciekawostki, pogawędki nie tylko związane z Audi A8 i nie tylko związane z motoryzacją.
klon_84

CZY MOGE PARKOWAC CZY NIE????

Post autor: klon_84 » 21 lip 2010, 07:10

Witam
Wczoraj wieczorem zaparkowalem swoj samochod na osiedlu otwartym (osiedle nieogrodzone bez ochrony itp), po czym zjawila sie Pani i zapytala sie mnie - czy jestem mieszkancem tego bloku, odpowedzlem ze nie, to ona na to ze nie moge tu parkowac bo oni maja miejsce postojowe wykupione czyli chyba dodatkowo placili za to a ja nie jestem mieszkancem wiec nie mam prawa stawac tu samochodu, mowila ze wezwie straz miejska i mi auto odholuja :shock: Dodam ze nie ma rzadnych znakow ze teren prywatny, nie ma rzadnych zankow ze wykuione miejsce parkingowe, nie ma nawet znaku strefy zamieszkania, nie ma tez zakazu zatrzymywania i postoju, normlane miejsce parkingowe na nowym osiedlu
Jak to jest czy wolno obcej osobie parkowac na takim zwyklym miejscu, moze i ma racje ze placila za miejsce ale wtedy powinnien byc znak ze zakaz wjazdu z tym ze nie dotyczy mieszkancow tego i tamtego bloku a jak juz pisalem nie bylo nic tutaj
Jak ktos cos wie wiecej na ten temat niech napisze czy baba miala racje??? :-?

MorgothV8

Post autor: MorgothV8 » 21 lip 2010, 07:40

Ja bym parkował - jak znaków nie ma to można, w ten sposób to sobie każdy może powiedzieć. A pani ma problem bo pewnie kupiła miejsce dostępne dla wszystkich.

klon_84

Post autor: klon_84 » 21 lip 2010, 07:49

MorgothV8 pisze:Ja bym parkował - jak znaków nie ma to można, .
Na ten tekst bo tez jej tak odpowedzlem ze znkow nie ma - ona mi odpwiedzla ze nie musza byc posatwone ze mieszkancy wykupowali miejsca przed blokiem a ponadto jesli nie mam tu mieszkania to nie jestem wspolwascicelem gruntu i tym samym nie mam prawa parkowac bo to jest ich prywatny teren ....

saab
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: saab » 21 lip 2010, 08:04

Ja bym dzisiaj tam specjalnie zaparkował, Pani kupując mieszkanie pewnie uznała że z mieszkaniem kupiła połowe miasta, no niestety nie ma znaków nikt Ci nie może nic zrobić.

Awatar użytkownika
apg
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: apg » 21 lip 2010, 09:13

Kiedyś mój kolega miał problem, bo na podobnym terenie ktoś zastawił mu auto innym autem. Nic nie wskórał ani na policji ani w straży miejskiej. Okazuje się, że panem i władcą jest zarządca terenu.

Awatar użytkownika
gierobiala
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: gierobiala » 21 lip 2010, 09:14

Hahahaha,było Pani powiedzieć niech by zadzwoniła po straż miejską,policję i jeszcze po czaka norrisa :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Sytuacja przedstawiona przez panią obliguje do odpowiedniego poinformowania osób korzystających z miejsc postojowych.W przypadku terenu zamkniętego są to przeważnie szlabany uniemożliwiające wjazd osobom postronnym,no i oczywiście odpowiednie oznakowanie i informacja dotycząca terenu zamkniętego/prywatnego..Jeżeli takiej informacji nie ma - pani mogłaby ponieść koszty bezpodstawnego wezwania służb,najczęściej jest to mandat w wysokości 50-100zł.
Widok miny tej pani przyjmującej taki mandat-bezcenny :lol:

klon_84

Post autor: klon_84 » 21 lip 2010, 09:53

po rozmowe trwajacej ok 10minut doszedlem do wnisoku ze pani jest niezrownowazona psychicznie :mrgreen: i odjechalem bo niechciabym miec rano niespodzanek typu odcisk gwozdzia na lakierze, ale posatnowilem ze nie poddam sie tak latwo i pozycze od wuja rolnika takiego starego zajechanego Nissana Patrola i jej przed oknem postawie i zoabczymy jak sie potoczy dalej sparwa..... :D

Awatar użytkownika
daro72
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: daro72 » 21 lip 2010, 10:55

klon_84 pisze:ale posatnowilem ze nie poddam sie tak latwo i pozycze od wuja rolnika takiego starego zajechanego Nissana Patrola i jej przed oknem postawie i zoabczymy jak sie potoczy dalej sparwa..... :D
Musisz wtedy uważać czy niema znaków zakazu wjazdu samochodów ciężarowych lub o ograniczonym ciężarze. Jeśli chodzi o teren który pani wykupiła wraz z mieszkaniem to zdaje mi się, że jest to działka pod zabudową bloku i bodajże w 4m woku bloku. Po prostu pani nie chciała wydawać kasy na miejsce parkingowe w garażu pod blokiem i chciała sobie przywłaszczyć miejsce obok bloku. W końcu na każdym osiedlu są społecznicy.
Dążenie do doskonałości.

klon_84

Post autor: klon_84 » 21 lip 2010, 11:16

aaa jeszce tlumaczyla mi ze mieszkancy nie maja gdzie parkowac bo obcy przyjezzdaja i im miejsca zajmuja, normalnie gadala tak jakby cala jej ulica byla... :wpale:

Awatar użytkownika
glinka
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: glinka » 21 lip 2010, 21:24

powiedz jej nastepnym razem jak sie nie odczepi ze jej sutki poodgryzasz

JIMM

Post autor: JIMM » 21 lip 2010, 21:29

Parkuj Przyjacielu gdzie chcesz , jesteś na prawie , niech sobie dzwoni po kogo chce,jak rodzina czy znajomi do niej przyjadą to zaparkuje pod innymi blokami :?: :lol:

przemoR888
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: przemoR888 » 21 lip 2010, 21:35

zawsze znajdzie się taka pani co niema co robić tylko takimi pierdołami się zajmować. Jak przyjedziesz tym patrolem i ona wyjdzie to wyciągnij szpadel i grabie i powiedz niech przekopie trawnik przed blokiem w celu napowierzenia ziemi :mrgreen: :D

klon_84

Post autor: klon_84 » 22 lip 2010, 00:00

jedno pociesznie nawet fajna laska byla fakt ze starsza po 30 ale fajna ale i tak jej zrobie na pzrekor terenowka wuja.... :mrgreen:

Awatar użytkownika
glinka
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: glinka » 22 lip 2010, 06:17

nie no 30ka to kobieta potrzebująca ;-) napewno bobra jej dawno nikt nie łopotał i dlatego taka nerwowa :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: a z kobiet słabe podrywaczki niewiedziała jak sie do tego zabrac to ciebie zjopczyła ;-) :mrgreen: :-P

klon_84

Post autor: klon_84 » 22 lip 2010, 09:21

to ma niezly sposob podrywania ma ten babsztyl :shock: :lol: ...ale..zobaczymy jak sie sprawy dalej potocza.. :mrgreen:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Na każdy temat”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl