Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

[D3 03 4.2MPI ] Xenon nie pali

MatGol
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D3 03 4.2MPI ] Xenon nie pali

Post autor: MatGol » 07 lip 2014, 14:17

Witam,

Jak w temacie jeden xenon nie pali. Samochód mam od ok. 3miesięcy, zaraz po przyprowadzeniu mojej ślicznotki xenony świeciły słabo i na fioletowo - co świadczy zazwyczaj o kończących się żarnikach. W momencie gdy jeden przestał świecić odruchowo kupiłem dwa nowe oryginalne. Niestety po wymianie dalej nie pali :(

Teraz co zrobiłem: wyciągnąłem lampy, przekładałem wszystko na stronę działającą w kolejności; 1 żarnik - oba sprawne, 2 zapalnik - oba sprawne, 3 moduł - oba sprawne, 4 przetwornice - i tu ciekawostka działa tylko jedna.

Niestety po przełożeniu tej "sprawnej" przetwornicy nie włączający się xenon dalej nie zapala. Dziś byłem w aidserwis we Wrocławiu, przetwornica jest sprawna.

Zastanawiam się jeszcze, czy występują gdzieś jakieś przekaźniki po drodze.

Jakieś pomysły? Dodam, że wszystkie styki i przewody sprawdziłem - niestety nic rażącego nie znalazłem.
Ostatnio zmieniony 07 lip 2014, 14:44 przez MatGol, łącznie zmieniany 3 razy.

ernesto

Post autor: ernesto » 07 lip 2014, 14:39

[center]MatGol, [/center]

<table align="center" width="350" cellpadding="8" border="1" bgcolor="239DFA"><tr><span class="postbody"><td align="center" style="font-size: 11; color: #000000; font-family: Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><b>Popraw proszę tytuł tego wątku

[center]Obrazek [/center]

Pozdrawiam ernesto.

MatGol
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: MatGol » 07 lip 2014, 14:47

ernesto pisze:[center]MatGol, [/center]

Popraw proszę tytuł tego wątku zgodnie zregulaminem. Zastosuj w nim odpowiednie tagi. W przypadku nie poprawienia, zostanie on usunięty

[center]Obrazek [/center]

Pozdrawiam ernesto.

Nie wiem czemu ale przeglądarka explorer nie obsługuje tej rubryki - po wybraniu nie chciało się zapisać. Firefox za to działa <niegadam>

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl