Taki problem mi się pojawił że lewa tylna lama świeci mocniej niż prawa...
znaczy cała lewa strona i lampa w klapie i lampa w błotniku
ktoś się z tym spotkał albo ma jakiś pomysł ?
[D3 03 4.2MPI ] Lewa tylna lampa świeci mocniej niż prawa
ale 2 na raz ? przeciez maja osobne wtyczkipioter pisze:Może słabo z masą ?
dodam jeszcze ze nie zawsze tak jest, czasem jest czasem świeci normalnie.
[ Dodano: 2017-01-29, 18:44 ]
zauwazylem ze dzieje sie ta na CLH tzn jak zapalilem auto i wlaczylem swiatlla to bylo ok, ale jak wysiadlem, zamknalem i waczylo sie CLH to lew swiecila mocniej, jakbym nacsikal stop prawie
Mam ten sam problem ostatnio u siebie w lewej lampie na błotniku, tak jak by się palił stop.
Myślałem, że to lampa uszkodzona i wymieniłem na inną a to niestety dalej to samo i jeszcze dodatkowo przestała świecić ta lampa na klapie bagażnika, po czym po trzech dniach wróciło samo do normy.
Teraz tylko czasami się zapala ten stop w lewej
Myślałem, że to lampa uszkodzona i wymieniłem na inną a to niestety dalej to samo i jeszcze dodatkowo przestała świecić ta lampa na klapie bagażnika, po czym po trzech dniach wróciło samo do normy.
Teraz tylko czasami się zapala ten stop w lewej
Re: Lewa tylna lampa świeci mocniej niż prawa
Świeci STOP dlatego świeci mocniej.mkbewe pisze:Taki problem mi się pojawił że lewa tylna lama świeci mocniej niż prawa...
znaczy cała lewa strona i lampa w klapie i lampa w błotniku
ktoś się z tym spotkał albo ma jakiś pomysł ?
Podejrzewam wilgoć w lampie - dochodzi do zwarcia i tak to się objawia.
Temat przerabiałem kilkukrotnie, niestety kiedyś kiedyś również u siebie.
Rozebrać lampy i przepatrzeć wnikliwie elektronikę.
Jak znajdziesz wilgoć w lampie to nie musisz już wnikliwie niczego szukać bo wiadomo czym ta wilgoć skutkuje.
Zacznij od tej w błotniku bo łatwiej i szybciej ją zdemontować ale podejrzewam, że problemem będzie raczej ta w klapie.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
Zdejmowałeś całe fronty i kleiłeś od nowa?mkbewe pisze:rozebrałem wyczyściłem skleiłem na razie jest ok,
Dopiero co miałem ładny komplet przed-lifta... ale obydwie w klapę poszły już do auta mojego klienta.mkbewe pisze:... ale obydwie lampy w klapie nadają sie u mnie do zmiany
Ale jakbyś chciał na długi czas pożegnać się z problemem to mogę sprzedać moje nowe po-liftowe lampy, lekko przyciemnione folią - taniej niż najtańsze nówki na Allegro
Spokomkbewe pisze:dziękuję już chyba za setną pomoc Foss
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
.FOSS pisze:jakbyś chciał na długi czas pożegnać się z problemem to mogę sprzedać moje nowe po-liftowe lampy, lekko przyciemnione folią - taniej niż najtańsze nówki na Allegro
Ja mam problem z parującymi lampami w klapie. Czy zmiana na takie po II lifcie załatwia sprawę wilgoci w lampach? Jesli tak to jestem potencjalnie zainteresowany nabyciem takich.