[D3 ALL ] Wszystkie rodzaje szyb i ich oznaczenia
[D3 ALL ] Wszystkie rodzaje szyb i ich oznaczenia
Trochę walcze z tematem szyb i otóż tak. W A8 D3 występuje kilka rodzajów szyb w różnych konfiguracjach.
ESG - szyba pojedyńcza
Tinted - przyciemniona
VSG - szyba podwójna
IR - atermiczna (zmniejsza nagrzewanie się auta, chroni przed uv)
H - podgrzewana
Acoustic - szyba dźwiękochłonna występuje tylko jako podwójna
Antywłamaniowa - ciężka do zbicia
Najwyższa opcja szyb bocznych przednich, tylnich i trójkącików to takie o oznaczeniu:
VSG IR
Acoustic
Antywłamaniowe - nie wiem czy widnieje oznaczenie osobne czy jedynie można to sprawdzić po nr szyby.
Boczne tylne i trójkąciki występują również przyciemnione.
Najwyższa opcja szyby tylnej to:
VSG IR H
Acoustic
Jest to szyba bez grubych pasków poziomych. Szyba podgrzewa się cała. Na górze ma antenę w formie kilku cienkich pasków poziomych i pionowych. Występuje też przyciemniona.
Najwyższa opcja szyby przedniej to:
VSG IR H
Acoustic
Jest to szyba podgrzewana w całości z miejscem na sensor i kamerę do Lane Assist.
Mam nadzieję że temat założony poprawnie i komuś to pomoże
ESG - szyba pojedyńcza
Tinted - przyciemniona
VSG - szyba podwójna
IR - atermiczna (zmniejsza nagrzewanie się auta, chroni przed uv)
H - podgrzewana
Acoustic - szyba dźwiękochłonna występuje tylko jako podwójna
Antywłamaniowa - ciężka do zbicia
Najwyższa opcja szyb bocznych przednich, tylnich i trójkącików to takie o oznaczeniu:
VSG IR
Acoustic
Antywłamaniowe - nie wiem czy widnieje oznaczenie osobne czy jedynie można to sprawdzić po nr szyby.
Boczne tylne i trójkąciki występują również przyciemnione.
Najwyższa opcja szyby tylnej to:
VSG IR H
Acoustic
Jest to szyba bez grubych pasków poziomych. Szyba podgrzewa się cała. Na górze ma antenę w formie kilku cienkich pasków poziomych i pionowych. Występuje też przyciemniona.
Najwyższa opcja szyby przedniej to:
VSG IR H
Acoustic
Jest to szyba podgrzewana w całości z miejscem na sensor i kamerę do Lane Assist.
Mam nadzieję że temat założony poprawnie i komuś to pomoże
-
- Forum Audi A8
cześć,
mam pytanie: mam do wymiany tylna szybę i oznaczenia jakie mam to:
43R 00156 to chyba oznacza jakąs derektywę
M981 AS2 nie wiem co to ozbacza?
IR-H
nie moge takiej szyby namierzyć, ma antenę w górnej części i brak poziomych pasków. Wszędzie gdzie patrzyłem to były M-87H co kolwiek to znaczy. Będę wdzięczny za info
mam pytanie: mam do wymiany tylna szybę i oznaczenia jakie mam to:
43R 00156 to chyba oznacza jakąs derektywę
M981 AS2 nie wiem co to ozbacza?
IR-H
nie moge takiej szyby namierzyć, ma antenę w górnej części i brak poziomych pasków. Wszędzie gdzie patrzyłem to były M-87H co kolwiek to znaczy. Będę wdzięczny za info
Pozdrawiam
Maku A8 D3 4,2 tdi
Maku A8 D3 4,2 tdi
- gregor_wroc
- Forum Audi A8
Kropki to miesiące i jest ich maksymalnie 6, nadrukowane przed rokiem produkcji oznaczają miesiące od czerwca do stycznia, natomiast nadrukowane za liczbą z rokiem produkcji oznaczają miesiące od grudnia do lipca ...dla przykładu: **** 2 - oznacza marzec 2002 lub 2012 a: 4 ***** - sierpień 2004 lub 2014.
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez danishow, łącznie zmieniany 1 raz.
- gregor_wroc
- Forum Audi A8
Tu chyba dalej pomyłka...
**** 2 to raczej kwiecień a nie marzec a 4 ***** to chyba bardziej listopad a nie sierpieńdanishow pisze: ...dla przykładu: **** 2 - oznacza marzec 2002 lub 2012 a: 4 ***** - sierpień 2004 lub 2014
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
- gregor_wroc
- Forum Audi A8
Koledzy podepnę się bo jestem w małej rozterce....
Otóż byłem dzisiaj umówiony u gościa na wymianę szyby przedniej, mam u siebie Guardiana z czujnikiem deszczu, zmierzchu podgrzewana i atermiczna: sygnatura IR i H
wysłałem wszystki oznaczenia gościowi aby zamówił odpowiednią szybę i zamówił SEKURITASA tzw fotochrom bez podgrzewania.Niestety szybko ustalilismy że szyba jest inna i wkurwio.. wróciłem po 3 godz. do domu. Gość dodatkowo mówił że ma dobre upusty w SEKURITASIE i nie współpracuje z GUARDIAN.Czy możecie podpowiedzieć gdzie warto uderzyć żeby dokupić szybę z GUARDIANA z IR i H oraz z czujnikami deszczu , zmierzchu?
Producenci niestety nie handlują z pojedynczymi odbiorcami tylko z hurtownikami:(
Może ktoś już przerabiał taka szybę jak moja?
Otóż byłem dzisiaj umówiony u gościa na wymianę szyby przedniej, mam u siebie Guardiana z czujnikiem deszczu, zmierzchu podgrzewana i atermiczna: sygnatura IR i H
wysłałem wszystki oznaczenia gościowi aby zamówił odpowiednią szybę i zamówił SEKURITASA tzw fotochrom bez podgrzewania.Niestety szybko ustalilismy że szyba jest inna i wkurwio.. wróciłem po 3 godz. do domu. Gość dodatkowo mówił że ma dobre upusty w SEKURITASIE i nie współpracuje z GUARDIAN.Czy możecie podpowiedzieć gdzie warto uderzyć żeby dokupić szybę z GUARDIANA z IR i H oraz z czujnikami deszczu , zmierzchu?
Producenci niestety nie handlują z pojedynczymi odbiorcami tylko z hurtownikami:(
Może ktoś już przerabiał taka szybę jak moja?
było A6 2.4
jest A8 4.2
jest A8 4.2
jprdpolowiak pisze:Otóż byłem dzisiaj umówiony u gościa na wymianę szyby przedniej, mam u siebie Guardiana z czujnikiem deszczu, zmierzchu podgrzewana i atermiczna: sygnatura IR i H
wysłałem wszystki oznaczenia gościowi aby zamówił odpowiednią szybę i zamówił SEKURITASA tzw fotochrom bez podgrzewania.Niestety szybko ustalilismy że szyba jest inna i wkurwio.. wróciłem po 3 godz. do domu.
I gość jeszcze pewnie zdziwiony, że tej szyby nie chcesz
ASO.polowiak pisze:Czy możecie podpowiedzieć gdzie warto uderzyć żeby dokupić szybę z GUARDIANA z IR i H oraz z czujnikami deszczu , zmierzchu?
Czujniki są oddzielnie, nie kupujesz ich z szybą.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-