części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

|D2 2000r.| Wyświetlanie komunikatów z Radia....

Awatar użytkownika
zielaki
Forum Audi A8
Forum Audi A8

|D2 2000r.| Wyświetlanie komunikatów z Radia....

Post autor: zielaki » 26 lut 2010, 08:52

Witam.... ze zdobytej mojej wiedzy wyswietlanie na dodatkowym liczniku w Audi A8 po zmianie na NAVI PLUS odbywa się za pomocą tunera TMC i dwóch kabelków CAN... (wydaje się proste, dobrac odpowiedni tuner TMC , dwa kable do Can radyjka i dwa do licznika) ale w momencie gdy auto nie posiada CAN i wyswietlanie odbywa się za pomocą trzech kabli DATA , CLOCK, ENABLE.

Zakupiłem nawigację gdzie ma wyprowadzenia na te trzy kable ...wiec czemu nie działa wyswietlanie ????? zamieszczam ponizej zdjęcia navigacji i radia poprzedniego concert..... Obrazek

a to stare radio.....

Obrazek

Czy ktos wie czemu to nie działa???? wiele ludzi twierdzi ze to kwestia kodowania i adaptacji....

[ Dodano: 2010-02-27, 09:07 ]
Nadmieniam , że pozamieniałem piny w wyciszeniu telefonu i działa super....

Sylas25
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Sylas25 » 26 cze 2011, 11:06

zmieniłeś na dx czy non dx?? miales radio 1 din czy 2 din? bo właśnie chce też zmienić a mam navi plus ale non dx i chcialem dokupic dx tylko podobno potrzeba dokupowac tuner tmc i robic adaptacje tylko nie moge zrozumiec czy w zegarach czy w radiu. Gdzies czytalem ze sa wersje dx ktore nie potrzebuja tunera tmc i ze podobnie nie idzie po can tylko normalnie po analogu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl