[S8 D2 00 ] Na zimnym silniku nie wkręca się na obroty
[S8 D2 00 ] Na zimnym silniku nie wkręca się na obroty
Witam. Jestem nowym posiadaczem s8 jak i nowym członkiem forum. Mam problem moje s8 benzyna+lpg na zimnym silniku nie wkręca się na obroty, na zimnym silniku. Mianowicie po nocy postoju gdy silnik jest całkowicie zimny nie wkręca się na obroty, nie można jechać. Muszę poczekać aż się zagrzeje przełączy na gaz i jedzie perfekcyjnie. Co może być tego przyczyną. Gdy postoi parę godzin i nie jest całkiem wychłodzony jest ok.
Ostatnio zmieniony 01 gru 2012, 13:38 przez koles999, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzisiaj sprawdzałem po nocy postoju, silnik po odpalaniu przygasa nawet całkiem gaśnie strzela w tłumik, nie wkręca się na obroty. Po osiągnięciu koło 40 stopni jedzie fajnie na gazie jak i paliwie. Dodam że jeszcze nie byłem na VAGu komputer w aucie nie pokazuje żadnych błędów może ktoś miał coś takiego?
koles999, Ja miałem kiedyś coś takiego , ale to w Oplu Senatorze , też latałem po gazownikach , elektrykach i mechanikach , zostawiłem trochę kasy u nich ( w zamian miałem nowe przewody zapłonowe i komplet świec w zapasie) okazało się że to wina czujnika "halla"
Ale tutaj powinno coś pokazać na Vagu .
Ale tutaj powinno coś pokazać na Vagu .
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
Panowie odłączyłem dzisiaj rano przed odpaleniem przepływomierz i auto odpaliło od kopa i ładnie chodziło tylko miało troszkę wyższe obroty. Koleś od którego kupiłem auto mówił bym tak sprawdził. On kiedyś miał podobnie w innym aucie, czy przepływka ma na to wpływ. I czy jak jest uszkodzona można to właśnie tak sprawdzić.?
Podjedź do kogoś z vagiem bo powymieniasz pół samochodu i nie dojdziesz do tego. W ciemno to można Morliny braćkoles999 pisze:Panowie odłączyłem dzisiaj rano przed odpaleniem przepływomierz i auto odpaliło od kopa i ładnie chodziło tylko miało troszkę wyższe obroty. Koleś od którego kupiłem auto mówił bym tak sprawdził. On kiedyś miał podobnie w innym aucie, czy przepływka ma na to wpływ. I czy jak jest uszkodzona można to właśnie tak sprawdzić.?
- tutenhamon
- Super Klubowicz