[D3 02 3.7MPI/LPG ] Nierówna praca silnika - brak wypadani
[D3 02 3.7MPI/LPG ] Nierówna praca silnika - brak wypadani
Witam. Mam nierówna pracę silnika, już mnie tak to wkur..że muszę coś z tym zrobić. Na postoju trzęsie silnikiem nie jakoś mega mocno ale przy 2200 już czuć konkretnie jakby nie pracował na wszystkie cylindry ale przy v8 jak jeden przestanie to i tak silnik będzie jechał podejrzewam i to całkiem dobrze? Nie mam błędów z silnika, jedynie od poduszki silnika która mam od zakupu i tego co jest teraz nie było wcześniej. Swiece ok - zmienione. Jak zdiagnozować układ zapłonowy? Albo co może być przyczyną? Da się jakoś vagiem sprawdzić cewki?
W tych blokach komputer pokaze ilość wypadania zapłonów, tzn. w bloku 14 będzie sumaryczna ilość wszystkich zapłonów jakie wypadły. Prawidłowo jest jak zapłon nie wypada tutaj nie ma "widełek". W kolejnych blokach masz kazdy cylinder po kolei, zaczynając od prawej głowicy.
Tam możesz zobaczyć dokładnie, na którym cylindrze wypada. Jeśli będzie jakiejkolwiek wypadanie to będziesz miał wartości np. 5, 17 itp. "0" oznacza że wypadania komputer nie widzi...co nie znaczy że go nie ma
Jak odepniesz wtyczkę od cewki to będzie liczyć wypadanie jak szalony do bodajże 120 a potem zeruje licznik i od początku.
Tam możesz zobaczyć dokładnie, na którym cylindrze wypada. Jeśli będzie jakiejkolwiek wypadanie to będziesz miał wartości np. 5, 17 itp. "0" oznacza że wypadania komputer nie widzi...co nie znaczy że go nie ma
Jak odepniesz wtyczkę od cewki to będzie liczyć wypadanie jak szalony do bodajże 120 a potem zeruje licznik i od początku.
to nie jest zwykły napęd...to