[S8 D4 13 ] Kontrolka EPC
[S8 D4 13 ] Kontrolka EPC
AUDI S8 D4 2013
1. Wyskakuje "system start-stop niedostępny"
2. Wyskakuje kontrolka EPC
3. Auto przechodzi w tryb "max 4000tys/obr"
Po podłączeniu pod kompa wyskakuje:
1. Obwód sterowania grzałką sondy lambda (rząd 2 czujnik 1)
2. Ustawienie położenia wałka rozrządu zaworów dolotowych - nadmierna... (i tu zdjęcie mi ucięło)
Mechanik mówi, że jak wymienię sondę to problem może być dalej bo to może być też coś innego...
Sonda kosztuje 600 zł
Co myślicie?
Zacząć od wymiany tej sondy?
Dodam jeszcze, że to epc wyskoczyło mi już z miesiąc temu po raz pierwszy ale zgasła na około tydzień i nagle znowu wyskoczyła.
Ktoś miał coś podobnego? Mam już nagranego magika od Audi lokalnego ale chciałem zapytać Was o zdanie.
Aktualnie auto stoi w warsztacie bo wymieniam filtry i olej, układ hamulcowy - zostały mi te nieszczęsne błędy.
Chyba jeśli nie zacznę od kupna tej sondy to niczego się nie dowiem....
1. Wyskakuje "system start-stop niedostępny"
2. Wyskakuje kontrolka EPC
1. Obwód sterowania grzałką sondy lambda (rząd 2 czujnik 1)
2. Ustawienie położenia wałka rozrządu zaworów dolotowych - nadmierna... (i tu zdjęcie mi ucięło)
Mechanik mówi, że jak wymienię sondę to problem może być dalej bo to może być też coś innego...
Sonda kosztuje 600 zł
Co myślicie?
Zacząć od wymiany tej sondy?
Dodam jeszcze, że to epc wyskoczyło mi już z miesiąc temu po raz pierwszy ale zgasła na około tydzień i nagle znowu wyskoczyła.
Ktoś miał coś podobnego? Mam już nagranego magika od Audi lokalnego ale chciałem zapytać Was o zdanie.
Aktualnie auto stoi w warsztacie bo wymieniam filtry i olej, układ hamulcowy - zostały mi te nieszczęsne błędy.
Chyba jeśli nie zacznę od kupna tej sondy to niczego się nie dowiem....
Re: Kontrolka EPC
To jota w jotę przypomina mi niedawnego pacjenta którego robilismy z początkiem tego roku - objawy wręcz identyczne.luki3000 pisze: 2. Wyskakuje kontrolka EPC
Niestety dla właściciela powodem okazał się przeskoczony rozrząd.
Auto z przebiegiem ca. 150kkm.
Połamany ślizg daje do myślenia.
.
.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane