Robaczki kochane, zabieram się za moją nieszczęsną skrzynię 5hp24 w której muszę wymienić kosz forwardu, bo nie mam pierwszego biegu. I znalazłem na internecie takie oto cuda: http://allegro.pl/5hp24a-kosz-sprzeglow ... 01#thumb/1
http://midparts.com.pl/mobile/pl/p/ZF-5 ... IANY--/904
I teraz pytanie czy rzeczywiście takie coś istnieje? Czy jest to może standardowa część (niby producentem jest ZF) a to "wzmocnienie" ma wywołać uspokojenie i satysfakcje klienta?
Czy może są to ładnie opisane podróby i oryginał jedynie w aso lub bezpośrednio w firmie ZF?
Z racji, że ze skrzynią jest trochę zachodu, nie chciałbym jej robić kolejny raz po kilku tys. km. bo pokusiłem się na super-hiper wzmacniany kosz z allegro.
![]() |
![]() |
[D2 98 4.2PB ] Wzmacniany kosz forwardu?
[D2 98 4.2PB ] Wzmacniany kosz forwardu?
Ostatnio zmieniony 01 cze 2017, 07:32 przez Truten, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A8
Moim zdaniem to nie jest część wyprodukowana przez ZF. Ale podróbą też bym tego nie nazwał. Z tego co wiem to jest wynalazek amerykański, oni mają doświadczenie z automatami. Na pewno jest lepsze od używanego kosza. Ale nie namawiam, bo nie chcę (w razie czego) być przyczyną Twojego nieszczęścia:) Gdybym potrzebował, to pewnie bym kupił jako alternatywę dla używanych. Też je kiedyś oglądałem.
Daj znać czy się zdecydowałeś.
Pzdr.
Daj znać czy się zdecydowałeś.
Pzdr.
Może czytałem zbyt pobieżnie ale wydaje mi się, że nikt nie napisał iż producentem tego jest ZFmonster_1973 pisze:Moim zdaniem to nie jest część wyprodukowana przez ZF.

* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
Dzięki chłopaki za odpowiedzi. Foss w tym linku z allegro w opisie jest producent: ZF - ale to nie jest żaden wyznacznik, każdy może sobie tak napisać w aukcji.
O kurcze ale zagwozdka, jeszcze się waham skrzynia używka czy nowy kosz i remont mojej skrzyni.
Czy wie ktoś z was czy mogę zastąpić skrzynię 5hp24 o symbolu DTD skrzynią o symbolu DSL bez żadnych modyfikacji? W sensie, że wyciągam moją skrzynię (DTD) wsadzam DSL odpalam i jeżdżę. Da się tak, czy to nie przejdzie?
Czy jest w takim wypadku konieczna zmiana sterownika skrzyni?
O kurcze ale zagwozdka, jeszcze się waham skrzynia używka czy nowy kosz i remont mojej skrzyni.
Czy wie ktoś z was czy mogę zastąpić skrzynię 5hp24 o symbolu DTD skrzynią o symbolu DSL bez żadnych modyfikacji? W sensie, że wyciągam moją skrzynię (DTD) wsadzam DSL odpalam i jeżdżę. Da się tak, czy to nie przejdzie?
Czy jest w takim wypadku konieczna zmiana sterownika skrzyni?