![]() |
![]() |
![]() |
[D2 ALL ] Regeneracja maglownic
[D2 ALL ] Regeneracja maglownic
Jak w temacie - niby było o tym kupę tematów ale nadal nie znalazłem odpowiedzi na pytanie w jakiej firmie ewentualnie zregenerować maglownicę. Wiem, że podobno magli do d2 się w pełni zregenerować nie da, bo nie produkują już części zamiennych ale używkę wstawiałem do siebie 3 miesiące temu i znowu mi się magiel poszczał. Jeśli znacie jakieś firmy zajmujące się kompleksową regeneracją maglownic godne polecenia proszę wpisujcie. Jeśli stanowczo odradzacie którąś z firm - też warto zostawić o tym informację.
Z góry dzięki
Z góry dzięki
Ostatnio zmieniony 23 lip 2016, 21:21 przez Bugal, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Super Klubowicz
Tomek - ja swoją wysyłam na weryfikację do Hydrosystemu - https://hydrosystem.pl/pl/
Warto przedzwonić i podpytać czy skutecznie potrafią naprawić
Warto przedzwonić i podpytać czy skutecznie potrafią naprawić
Rozkodowywanie numerów VIN grupy VAG i inne
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
Magiel można samemu uszczelnić ALE trzeba mieć zestaw naprawczy*. Na przykładzie magla z a4 '98, podobna maglownica ino mniejsza. Zaczęło cieknąć z lewej a potem prawej strony z manszet drążków. Zestaw naprawczy jakoś 170zł i 4h roboty i już śmiga 30kkm.
*Jeśli ma duże luzy, tłucze to uszczelnienie na długo nie pomoże..
*Jeśli ma duże luzy, tłucze to uszczelnienie na długo nie pomoże..
Regeneracja maglownicy
Witam forumowiczów, odgrzeję post. Dziś właśnie wytargałem swój magiel i moje pytanie czy macie jakąś sprawdzoną firmę, która to regeneruje. Na rynku jest dużo firm zajmujących się regeneracją i z wysłaniem nie ma problemu aczkolwiek wiem, że dużo osób jest niezadowolonych. Macie jakąś firmę godną polecenia w kraju? Będę wysyłał kurierem więc bez znaczenia dokąd. 

Regeneracja maglownicy
OK, dzięki za podpowiedź. Moja ma taki problem że na zimnym się zacina, trzyma. Jak chwile olej się podgrzeje to puszcza i dalej pracuje normalnie. Jest sucha, nie stuka, nie wydaje żadnych dziwnych dźwięków tylko się właśnie przycina.
Regeneracja maglownicy
Olej zmieniany - minerał zielony febi, pompa nowa co prawda "no name" ale działa. Magiel wyjąłem i wysłałem do regeneracji do Kielc. Na alledrogo ogłaszali się za 400 zł - najtaniej. Będzie gwarancja 12 msc. auto i tak idzie do sprzedaży. Jak złożę do kupy to napiszę o efektach. A i pompa zmieniana rok temu jak starej się padło przy odpowietrzaniu układu na stojących kołach przez "fachowców"
Przycinanie miałem tylko w jedną stronę więc obstawiam zawór na maglu, który sterował przepływem oleju. Dziś jeszcze telefon że korpus ponoć ma wżery i wymiana na inny +250 zł, razem będzie 7 stówek. Moje wspomaganie było raczej słabe, zobaczymy jak się to zmieni i czy w ogóle 
Przekładnia zregenerowana i założona. Odczucia mieszane. Regenerację robiła firma DMF Service Kielce, przewidywany koszt 400zł. Otrzymałem telefon iż korpus ma wżery i nie nadaje się do regeneracji, drugi korpus 300 zł - wyraziłem zgodę. Magiel przyjechał pomalowany srebrzanką w całości, łącznie z oringami, które są pod gumowymi osłonami końcówek - więc odczucia mieszane co do rzetelności naprawy. Ponadto korpus napewno nie był piaskowany jak to firma się ogłasza tylko farba położona na inną warstwę, która odchodziła. Wspomaganie działa jak poprzednio, tyle że usunięto usterkę nie zacina się. Nie wiem, czy naciągnięto mnie na ten korpus, nie chcę nikogo pomawiać jednak fakt jak zostało to pomalowane powoduje u mnie niezadowolenie z usługi. Obiecałem, że opiszę , może komuś się przyda.

Przekładnia zregenerowana i założona. Odczucia mieszane. Regenerację robiła firma DMF Service Kielce, przewidywany koszt 400zł. Otrzymałem telefon iż korpus ma wżery i nie nadaje się do regeneracji, drugi korpus 300 zł - wyraziłem zgodę. Magiel przyjechał pomalowany srebrzanką w całości, łącznie z oringami, które są pod gumowymi osłonami końcówek - więc odczucia mieszane co do rzetelności naprawy. Ponadto korpus napewno nie był piaskowany jak to firma się ogłasza tylko farba położona na inną warstwę, która odchodziła. Wspomaganie działa jak poprzednio, tyle że usunięto usterkę nie zacina się. Nie wiem, czy naciągnięto mnie na ten korpus, nie chcę nikogo pomawiać jednak fakt jak zostało to pomalowane powoduje u mnie niezadowolenie z usługi. Obiecałem, że opiszę , może komuś się przyda.