części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

[D3 08 4.2TDI ] stukanie w zawieszeniu

bogis
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D3 08 4.2TDI ] stukanie w zawieszeniu

Post autor: bogis » 25 kwie 2017, 10:56

witam, bardzo proszę o pomoc z dręczącym mnie problemem, otóż od pewnego czasy stukocze mi w prawym przednim kole, stuki są takie głuche i energiczne, takie kilka na sekundę, gdy jadę np droga asfaltowa która jest łatana, wtedy jest to najwyraźniej słyszalne, wymienione mam dwa górne wahacze, reszta sprawdzana i niby wszystko sztywne, już sam nie wiem co to może być, już myślę ze może przekładnia, a może amortyzator pneumatyczny. dziwne to jest bo to stukanie słychać po drodze która jest łatana a nie jest na tyle nierówna ze powiedzmy mocno pracuje amortyzator lub cale zawieszenie. bardzo proszę o poradę, może ktoś z was miał podobny problem i mi pomoże. będę czekał na podpowiedzi. <bezradny>

Gecio
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Gecio » 27 kwie 2017, 14:31

Skoro niby wszystko sprawne to zobacz te gumy drążka stabilizatora, nie łączniki tylko te gumy a w tym przypadku prawa. Jak się na nią patrzy to zawsze wygląda dobrze a po wymianie (grosze) okazywało się że dobijała i nie spełniała swojej funkcji. Tak miałem w Omedze. Wszystko sprawne a się okazała pierdoła.

Jeżeli nie guma to sprawdź czy masz wszystko po dokręcane (halogen, nadkole, osłony) bo też może być tu przyczyna.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl