![]() |
![]() |
![]() |
[D3 08 4.2TDI ] stukanie w zawieszeniu
[D3 08 4.2TDI ] stukanie w zawieszeniu
witam, bardzo proszę o pomoc z dręczącym mnie problemem, otóż od pewnego czasy stukocze mi w prawym przednim kole, stuki są takie głuche i energiczne, takie kilka na sekundę, gdy jadę np droga asfaltowa która jest łatana, wtedy jest to najwyraźniej słyszalne, wymienione mam dwa górne wahacze, reszta sprawdzana i niby wszystko sztywne, już sam nie wiem co to może być, już myślę ze może przekładnia, a może amortyzator pneumatyczny. dziwne to jest bo to stukanie słychać po drodze która jest łatana a nie jest na tyle nierówna ze powiedzmy mocno pracuje amortyzator lub cale zawieszenie. bardzo proszę o poradę, może ktoś z was miał podobny problem i mi pomoże. będę czekał na podpowiedzi. 

Skoro niby wszystko sprawne to zobacz te gumy drążka stabilizatora, nie łączniki tylko te gumy a w tym przypadku prawa. Jak się na nią patrzy to zawsze wygląda dobrze a po wymianie (grosze) okazywało się że dobijała i nie spełniała swojej funkcji. Tak miałem w Omedze. Wszystko sprawne a się okazała pierdoła.
Jeżeli nie guma to sprawdź czy masz wszystko po dokręcane (halogen, nadkole, osłony) bo też może być tu przyczyna.
Jeżeli nie guma to sprawdź czy masz wszystko po dokręcane (halogen, nadkole, osłony) bo też może być tu przyczyna.