[D3 04 4.2MPI/LPG ] Zawieszenie skrzypi jak jest zimno
[D3 04 4.2MPI/LPG ] Zawieszenie skrzypi jak jest zimno
Witam jestem nowym użytkownikiem tego forum i wiem że na pewno był już taki temat ale nie potrafię go znaleźć .
Chodzi o to że coś skrzypi jak jade po drodze z kostki lub jak wjade na jakies nierówności przeważnie jak jest zimno czy wilgotno . Podobno to jakieś gumy abo stabilizatory . Podobno można to nasmarować ? Prosze o pomoc .
Jeszcze jedna sprawa przy pierwszym odpaleniu auta albo jak dłużej postoi słychać taki metaliczny dźwięk przez 1 sekunde i wszystko wraca do normy . Silnik to 4.2 bez . Słyszalem ze to normalne w tych silnikach że nabija cisnienie i olej . Proszę o pomoc
jeszcze jedna sprawa bardzo wazna dla mnie przy odpaleniu silnika wyswietlacz wysuwa się nie od razu po jakimś czasie i nie wiem czy to normalne w tych rocznikach ? czasami bardzo dlugo trzeba czekac a czasami odrazu sie wysnie . Może musi sie rozgrzać .?
Proszę o odpowiedzi . z góry dziękuje
Chodzi o to że coś skrzypi jak jade po drodze z kostki lub jak wjade na jakies nierówności przeważnie jak jest zimno czy wilgotno . Podobno to jakieś gumy abo stabilizatory . Podobno można to nasmarować ? Prosze o pomoc .
Jeszcze jedna sprawa przy pierwszym odpaleniu auta albo jak dłużej postoi słychać taki metaliczny dźwięk przez 1 sekunde i wszystko wraca do normy . Silnik to 4.2 bez . Słyszalem ze to normalne w tych silnikach że nabija cisnienie i olej . Proszę o pomoc
jeszcze jedna sprawa bardzo wazna dla mnie przy odpaleniu silnika wyswietlacz wysuwa się nie od razu po jakimś czasie i nie wiem czy to normalne w tych rocznikach ? czasami bardzo dlugo trzeba czekac a czasami odrazu sie wysnie . Może musi sie rozgrzać .?
Proszę o odpowiedzi . z góry dziękuje
Ostatnio zmieniony 02 cze 2013, 23:36 przez kris28061, łącznie zmieniany 2 razy.
Tym odblosem po odpaleniu bym sie nie przejmowal, jesli naprawde jest tylko przez ok sekundy. Jesli chodzi o skrzypienie to poszukaj bo byl juz ten temat wałkowany. A monitor w mojej audi wysuwał sie odrazu po włożeniu kluczyka, ale pamietam ze jak mialem akumulator słaby to chwile czekałem. Sprawdz stan akumulatora.
Wielkie dzięki za fatygę sprawdzę akumulator mam odpalanie na linie papilarne i taki obaw z monitorem mam . Nie wiem jak reaguje z kluczyka może otwiera sie od razu . Jeszcze jedna srawa jak odpale auto lub nie po właczeniu zaplonu słchać takie delikatne stukanie dźwięk przypomina chlupotanie paliwa coś w tym stylu Pozdrawiam
mam tak samo z rana zawsze mi trzeszczy muszę przejechać około 5 km i cisza wachacze mam praktycznie nowe ale zauważyłem że gumy na przednim stabilatorze mam wyciągnięte może to będzie toskipper pisze:Czym słabszy akumulator tym wolniej się wysuwa monitor.
U mnie przednie zawieszenie też w zimie trzeszczy dopóki się nie rozchodzi.
było na forum wielokrotnie, tuleje stabilizatora kwalfikują się do wymiany ale w D3 występują jako cały stabilizator. kolega znajac przeszczepił do siebie z D2 i podobno sobie chwali a koszt takiego zabiegu śmieszny, w porównaniu do całego stabilizatora.
Piękno w parze z technologią.
Elektronika Audi lampy przednie full led dołożenie.
Elektronika Audi lampy przednie full led dołożenie.
Właśnie. Może ktoś zapoda ten temat jeszcze raz, bo zima idzie i problem powraca. Nie pamiętam czy był tam dokładny opis i jakieś fotostory, ale byłoby super temat odświeżyć.wolek pisze:było na forum wielokrotnie, tuleje stabilizatora kwalfikują się do wymiany ale w D3 występują jako cały stabilizator. kolega znajac przeszczepił do siebie z D2 i podobno sobie chwali a koszt takiego zabiegu śmieszny, w porównaniu do całego stabilizatora.
Ostatnio zmieniony 29 mar 2015, 21:32 przez pebo, łącznie zmieniany 1 raz.
Bądź dobry jak chleb.
witam . a więc wystarczyło nasmarować te gumy stabilizatorów i przestało trzeszczeć . Lecz lepiej je wymienić koszt okoo 100 zl sztuka . narazie mi nie trzeszczy ale jak zacznie wymienie je i spokój . akumulator rzeczywiście mam słaby ale jeszze daje rade . ta winda to prawdopodobnie wczesniej ktos grzebal w mmi i to cala przyczyna ale aku też wymienie i opisze czy sa jakies zmiany . Czyli to chlupanie to jest ok tak ? aaa i mam jeszcze taka sytuacje że prawa strona od pasażera mocniej grzeje niż kierowcy mimo takich samych ustawień . Miał ktoś taki problem ? Pozdrawiam .
a kto ci taka cenę podał? te gumy stabilizatora wystepują tylko w komplecie z drążkiem stabilizatora za jedyne 800zł w ASO.kris28061 pisze:Lecz lepiej je wymienić koszt okoo 100 zl sztuka
[ Dodano: 2011-11-29, 20:04 ]
a gdzie je można znaleźć , bo ja latam dalej na gumach od D2 i na razie spokój.........ale mnie meczy ,że to nie orginał.mazur6662 pisze:są już oddzielne gumy do belki stabilizatora w naszych D3 firmy MOOG przerabiam właśnie ten temat
[ Dodano: 2011-11-30, 08:10 ]
sprawdziłem w ofercie MOOG , maja gumy stabilizatora o średnicach 25 i 27 mm................a wiec nie do A8 D3 bo u nas jest 31mm i inna jest konstrukcja samej gumy.
do A8 D3 31mm wygląda tak:
do A8 D2 27mm wygląda tak...........i jest to całkiem co innego:
[ Dodano: 2011-11-30, 08:21 ]
ja tak zrobiłem zakładając te 27mm i na razie jest spokój , ale namęczyć się trzeba,nasmarować miedzianym smarem i zakładać rozcięciem do tyłu aby bród się nie dostawał do środka...........oraz umiejętnie dokręcać na dwa razy/ założyć , 20-30km....i dokręcić/. :mrgreen: 2 rok chodzi i mam spokój za jedyne 2x 15zł.wolek pisze:kolega znajac przeszczepił do siebie z D2 i podobno sobie chwali
Witam,
mam w planach w weekend zająć się tym stabilizatorem,
co sądzicie o:
http://allegro.pl/tuleja-stabilizatora- ... 54346.html
pozdrawiam
mam w planach w weekend zająć się tym stabilizatorem,
co sądzicie o:
http://allegro.pl/tuleja-stabilizatora- ... 54346.html
pozdrawiam