|
Autor |
Wiadomość |
kilofnr1
Rocznik: 2012
Silnik cm3: 2000
Skrzynia: Multitronic
Zasilanie: PB
Imię: Andrzej
Jeżdzę: D4
|
Wysłany: 2022-01-15, 14:17 [D4 ALL
] Ekran MMI przestał Działać
|
|
|
Od wczoraj mam problem z ekranem MMI 3G w audi A8 2012r, przy odpaleniu ekran się wysunął, jednak już ciemny, wszystko chodzi jak powinno, czujniki cofania działają, radio etc.
nie pomógł reset MMI, nie pomaga pukanie, stukanie, głaskanie nawet przeklinanie
Przewód wyświetlacza MMI 4h0971086c wymieniony kilka miesięcy temu, kupiony w salonie AUDI
Nie wiem czy próbować ponownie wymiany przewodu czy tez ekranu LCD, nie ma objawów jak ostatnio, czyli migotania przy puknięciu w ekran
Może ktoś z was miał taki przypadek i może się podzielić informacją, a może ktoś ma jakiś pomysł na ten problem |
|
|
|
|
|
|
|
b.a
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptrocic
Zasilanie: ON
Imię: Robert
Jeżdzę: D4
|
Wysłany: 2023-08-17, 11:14
|
|
|
To samo mi się teraz stało. Co u ciebie wysszło? |
|
|
|
|
|
|
|
Hadzio7
Silnik cm3: 3.0
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Daniel
Jeżdzę: A8 D4
|
Wysłany: 2024-07-26, 09:47
|
|
|
mam ten sam problem, jak to się zakończyło ? |
|
|
|
|
sssebek
Moje A8
Rocznik: 2005
Silnik cm3: 4,2
Skrzynia: Automat
Zasilanie: PB
Imię: Sebastian
Jeżdzę: FSR/A8 D3/inne
Pomógł: 5 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Kwi 2017 Posty: 353 Skąd: Śląsk
|
Wysłany: 2024-07-28, 18:40
|
|
|
Mam D3 u Was problem dotyczy D4 ale taka myśl mi się nasunęła. Jak robicie reset MMI to widać czy ekran robi się ciemniejszy na chwilę (jakby wyłączyło się podświetlenie) ? Jeśli tak, to wskazywałoby na uszkodzony najprawdopodobniej kabel sygnałowy o którym piszecie. Jeśli nie to sprawdziłbym linię zasilania wyświetlacza. Może kabel zasilający się przełamał.
Swoją drogą, jeśli nie chcecie płacić miliona monet za kawałek tego kabla o którym tu wspominacie, to kupcie jakikolwiek kabel LVDS, który będzie miał takie końce (przypuszczam, że wtyki proste mogą się nie zmieścić przy zamykaniu windy). Byle tylko końcówka była odpowiednia bo jest kilka typów wtyków LVDS. Nie mniej jednak jakikolwiek, który będzie pasował końcami, kupicie na wiadomych serwisach aukcyjnych za 10% tego co w ASO. |
_________________ Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko takie, które zabierają trochę więcej czasu ...
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/ |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|