Cześć. Przekopałem całe forum i wkońcu znalazłem. Koledzy ja mam ten sam problem co kolega gorzyk. Jak kupiłem autko wszystko działało. Teraz nie działa oświetlenie kabiny z tyłu, nie reaguje na żadne drżwi, ani na włącznik z tyłu, jedynie zapala się jak włącze oświetlenie kabiny włącznikiem z przodu. Niby nie usterka, ale trochę mnie to irytuje, bo kiedyś jak otwierałem autko z pilota to środek świecił aż miło było chwilę postać i się upajać widokiem extra fury. Któryś z kolegów proponował zapoznać się z instrukcją, niestety tam nic nie ma poza podstawami obsługi. Nie wiem co robić, byłem już u kilku elektromechaników i nic, na vagu nie wyswietla żadnego błedu. Może ktoś się uporał z podobnym problemem. Dodam ze propozycja Przemo11K ("Kolego ja miałem podobny problem spróbuj włożyć kluczyk do stacyjki na włączonym zapłonie wciśnij guzik w pilocie zamknij i otwórz samochód powinno pomóc mi bynajmniej pomogło") jak rownież sposób motors("Udało się !!! Przypadkiem jak odwoziłem dziecko do przedszkola udało się to ustawić Opisywany problem : Po otwarciu z pilota i/lub drzwi zapalało się tylko oświetlenie przednie. Rozwiązanie : przy zapalonej przedniej lampce ( np. po otwarciu drzwi ) włączyć tylną na "I" i włączyć zapłon, po włączeniu zapłonu wyłączyć tylną lampkę do pozycji środkowej. jeszcze nie "przetrenowałem" procesu odwrotnego i teraz po otwarciu samochodu zapalają się obydwie") nie zadziałały.
[ Dodano: 2012-09-13, 16:34 ]
Nie dawały mi to oświetlenie spokoju i dzisiaj wziąłem się na ostro za to i oto sukces. Jeżeli komuś pomogę to ja wziąłem wymontowałem tylną lampkę oświetlenia i gruntownie przeczyściłem wszystkie styki i coś już zaczęło łapać ale jeszcze nie do końca więc złapałem za lutownice i poprawiłem wszystkie luty i eureka wszystko działa. Kolego gorzyk jak nie usunąłeś usterki to sprubój tego co ja.
Pozdrawiam
Czego chcieć więcej