![]() |
![]() |
[D2 ALL ] Demontaż tunelu środkowego
[D2 ALL ] Demontaż tunelu środkowego
witam , mam pytanie jak się demontuje środkowy tunel w ósemce , może ktoś kiedyś to robił i ma pojęcie , pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 05 paź 2013, 21:53 przez toom_ek, łącznie zmieniany 2 razy.
toom_ek
sorki za odgrzebanie starego tematu ale muszę wymienić środkowy tunel bo stary jest cały spękany. Wszystko mam już odkręcone niestety wyciągnięcie tunelu blokuje rączka ręcznego. 

czy można prosić o ponowny upload instrukcji lub o przesłanie ich na maila? Powyższe linki niestety już nie działają.dice111 pisze:Instrukcja w pdfach:
http://ul.to/3d4x5m lub http://hotfile.com/dl/48030494/defcbde/rep1.rar.html
-
- Forum Audi A8
Panowie odgrzewam temat gdyż te linki tutaj podane nie działają a zależy mi na demontażu całego tunelu gdyż mam zamiar wyłożyć dekory deski i tunelu środkowego włóknem węglowym nie jakąś tam folia 3M czy hydrografika zrobiłem na razie na prawym lusterku później wstawię fotkę jak to wygląda
[ Dodano: 2013-12-16, 13:26 ]
tak wyglada moje lusterko z włókna węglowego
![Obrazek]()

[ Dodano: 2013-12-16, 13:26 ]
tak wyglada moje lusterko z włókna węglowego
Ostatnio zmieniony 14 gru 2013, 22:43 przez Pirat_swidnica, łącznie zmieniany 1 raz.
Odkopuję temat,
Przewaliłem całą szukajkę i nie mogę znaleźć żadnych informacji a linki ze schematami dawno już powygasaly. Chcę zdjąć cały tunel srodkowy. Odkręciłem i wyjąłem całą konsolę z przodu, odkręciłem z tyłu dwie śrubki mocujące tunel z nadwoziem. Podłokietnik jest ułamany ale centralna sruba jest z niego odkręcona. Został wysoki kikut z ułamanym mocowaniem (po podłokietniku) i nie wiem czy to on trzyma całość tylko i musze go jakoś młotkiem wybic, czy jest jeszcze oprócz tego coś dodatkowego co trzyma mi cały tunel na miejscu
Niech ktos pomoże
Przewaliłem całą szukajkę i nie mogę znaleźć żadnych informacji a linki ze schematami dawno już powygasaly. Chcę zdjąć cały tunel srodkowy. Odkręciłem i wyjąłem całą konsolę z przodu, odkręciłem z tyłu dwie śrubki mocujące tunel z nadwoziem. Podłokietnik jest ułamany ale centralna sruba jest z niego odkręcona. Został wysoki kikut z ułamanym mocowaniem (po podłokietniku) i nie wiem czy to on trzyma całość tylko i musze go jakoś młotkiem wybic, czy jest jeszcze oprócz tego coś dodatkowego co trzyma mi cały tunel na miejscu
Niech ktos pomoże

Pozdrawiam Bugi
"Diesel jest jak cymbałki dla przedszkolaków. Zaczynasz grać melodię i nagle brakuje Ci skali"
"Diesel jest jak cymbałki dla przedszkolaków. Zaczynasz grać melodię i nagle brakuje Ci skali"