[D2 ALL ] Zerwana linka od pokrywy silnika
[D2 ALL ] Zerwana linka od pokrywy silnika
Witajcie,
ostatnio wyjmowałem lampy ze swojej niuni i prawdopodobnie podczas wkładania lewej lampy przytrzasnąłem jakoś linkę od maski, gdyż jak zamknąłem maskę i chciałem ją ponownie otworzyć to usłyszałem tylko trzask i jak się okazało linka odczepiła się tej plastikowej łapki do ciągnięcia i schowała się całkowicie w ten kołnierz Pozostał po niej tylko taki mały zagięty bolczyk który za pewne ją jakoś trzymał z tą łapką ...
Koledzy pomóżcie... Ma ktoś jakiś schemat którędy idzie ta linka ? Jak otworzyć w takiej sytuacji maskę ? :roll: Myślałem żeby otworzyć jakoś maskę i przepchać z powrotem tą linkę bo za pewne gdzieś w połowie tego pancerza stoi ta linka...Masakra..,.
ostatnio wyjmowałem lampy ze swojej niuni i prawdopodobnie podczas wkładania lewej lampy przytrzasnąłem jakoś linkę od maski, gdyż jak zamknąłem maskę i chciałem ją ponownie otworzyć to usłyszałem tylko trzask i jak się okazało linka odczepiła się tej plastikowej łapki do ciągnięcia i schowała się całkowicie w ten kołnierz Pozostał po niej tylko taki mały zagięty bolczyk który za pewne ją jakoś trzymał z tą łapką ...
Koledzy pomóżcie... Ma ktoś jakiś schemat którędy idzie ta linka ? Jak otworzyć w takiej sytuacji maskę ? :roll: Myślałem żeby otworzyć jakoś maskę i przepchać z powrotem tą linkę bo za pewne gdzieś w połowie tego pancerza stoi ta linka...Masakra..,.
Ostatnio zmieniony 14 sie 2012, 12:04 przez patys, łącznie zmieniany 2 razy.
Witam! Tu mam schemacik linki, jest oznaczone nr11
http://www.speedyshare.com/files/20407569/linka.pdf
Może coś to pomoże
http://www.speedyshare.com/files/20407569/linka.pdf
Może coś to pomoże
WŁADCA PIERŚCIENI JEST TYLKO JEDEN CCCO
NIE MAM MOŻLIWOŚCI ROZKODOWANIA VIN-ÓW!!
Problem w tym że nie widać już końca tej linki, tak to bym ją właśnie mógł pociągnąć szczypcami a tak to jest tam sam kołnierz a linka gdzieś w środkupioter pisze:Spróbuj mocnymi szczypcami złapać na koniec i ciągnij powinno odskoczyć albo jednymi ciągnij za koniec a drugimi przytrzymaj pancerz , trzeba użyć sporo siły .
Dziękuję myślę, że się przyda. Zaznaczyłem na obrazku ten bolczyk co mi został, natomiast linka jest gdzieś w środku ale jej nie widać :roll: załamkagumiss64 pisze:Witam! Tu mam schemacik linki, jest oznaczone nr11
http://www.speedyshare.co...07569/linka.pdf
Może coś to pomoże
głowa do góry :-) jest pare opcji. Sam kiedyś miałem podobna sytuacje przy A6 Pierwsza to:
jesli masz mozliwość wjechania na kanał, to zdjąć osłone pod silnikiem, dorobić haczyk z drutu , i wypatrzec takie oczka przy masce od spodu i za nie pociągnąć
druga: zdjąć nadkole z jednaj str i zobaczyc czy jest tez tam dojście jesli tak to tak samo za pomocą haczyka chyba że uda sie reką, lecz w to wątpie
trzecia(bolesna dla serca) wyłamac grill :-|
czwarta: tam gdzie jest ten pancerz włożyć cienki drut najlepiej od migomatu i delikatnie sprawdzic gdzie jest pozostała część linki jesli jest blisko można uciąć pancerz o tyle żeby można pociągnąć za nią i otworzyć maskę
Nic więcej nie przychodzi mi do głowy.
[ Dodano: 2010-01-18, 15:11 ]
NA tym rysunku jest to nr 24
jesli masz mozliwość wjechania na kanał, to zdjąć osłone pod silnikiem, dorobić haczyk z drutu , i wypatrzec takie oczka przy masce od spodu i za nie pociągnąć
druga: zdjąć nadkole z jednaj str i zobaczyc czy jest tez tam dojście jesli tak to tak samo za pomocą haczyka chyba że uda sie reką, lecz w to wątpie
trzecia(bolesna dla serca) wyłamac grill :-|
czwarta: tam gdzie jest ten pancerz włożyć cienki drut najlepiej od migomatu i delikatnie sprawdzic gdzie jest pozostała część linki jesli jest blisko można uciąć pancerz o tyle żeby można pociągnąć za nią i otworzyć maskę
Nic więcej nie przychodzi mi do głowy.
[ Dodano: 2010-01-18, 15:11 ]
NA tym rysunku jest to nr 24
WŁADCA PIERŚCIENI JEST TYLKO JEDEN CCCO
no to po ptokach kolego mi zeskoczyla z tego bolczyka pod maską(zamka od str kierowcy). pociągłem i sie urwała jak u Ciebie. Maskę otworzyłem z wielkim trudem jeden zamek przez grill otwarłem szczypcami a drugi kijem od spodu auta z kanału Było cięzko nie polecam później linkę sam naprawiłem kupiłem pancerz i te pierdoly i sam skonstruowałem ;] i narazie odpukać działa
miałem problem z linką kilka dni temu. Dałem autko do arabów haha i 3 godziny im zeszło żeby maske otworzyć ale udało się im. Po 20 minutach powiedzieli ze poddaja sie ale kazalem im jeszcze próbować i impreza mnie kosztowała 190 dolarów. U dilera Audi bym zapłacił 300 doarów więc dobre 110 dolarów zaoszczędzone
Trochę odgrzeję kotleta, ale nie chcę zakładać podobnego tematu.
W moim nowym nabytku też zerwana została linka. Dostałem niby od tego modelu lecz nie pasuje...
Czy mógłby ktoś z forumowiczów podać mi długość prawidłowej linki do A8 z przed liftu? To samo tyczy się pancerza.
Dzięki z góry, pozdrawiam.
W moim nowym nabytku też zerwana została linka. Dostałem niby od tego modelu lecz nie pasuje...
Czy mógłby ktoś z forumowiczów podać mi długość prawidłowej linki do A8 z przed liftu? To samo tyczy się pancerza.
Dzięki z góry, pozdrawiam.
-
- Forum Audi A8
Witam,
Ja również odgrzeję kotleta.
Wczoraj urwała mi się linka od maski. Najprostszy sposób na jej otwarcie, to nie zdejmowanie osłon, czy nadkola. Mowa o D2 prze liftem.
Ja wypiąłem chromowaną obwódkę od grilla. Sam grill jest mocowany na zatrzaski od góry, które wystawczy podważyć i wypiąć górną część. Od dołu jest to mocowane na trzy śruby, które dają się wysunąć, więc jak już mamy wypięte zatrzaski od góry, to wysuwamy grill do góry ( należy uważać, żeby nic nie urwać).
Po zdjęciu grilla mamy dostęp do zamków, obydwa mają druty, które haczykiem należy przyciągnąć w strone środka auta i maska otwarta.
Mi to wszystko zajęło jakieś 15 min. Teraz obmyślam paten na inną linkę, bo szkoda dawać ponad 100 zł za kawałek drutu z twardej stali.
Ja również odgrzeję kotleta.
Wczoraj urwała mi się linka od maski. Najprostszy sposób na jej otwarcie, to nie zdejmowanie osłon, czy nadkola. Mowa o D2 prze liftem.
Ja wypiąłem chromowaną obwódkę od grilla. Sam grill jest mocowany na zatrzaski od góry, które wystawczy podważyć i wypiąć górną część. Od dołu jest to mocowane na trzy śruby, które dają się wysunąć, więc jak już mamy wypięte zatrzaski od góry, to wysuwamy grill do góry ( należy uważać, żeby nic nie urwać).
Po zdjęciu grilla mamy dostęp do zamków, obydwa mają druty, które haczykiem należy przyciągnąć w strone środka auta i maska otwarta.
Mi to wszystko zajęło jakieś 15 min. Teraz obmyślam paten na inną linkę, bo szkoda dawać ponad 100 zł za kawałek drutu z twardej stali.
W mordę no,pół godziny temu chciałem otworzyć maskę i co prawda otworzyłem,ale w tym samym czasie linka spadła/wyskoczyla z tego bolczyka/ucha pod maską od strony pasażera... no i co?zostawiłem maskę w górze i na moment odszedłem od auta,a że na masce było sporo śniegu to tylko usłyszałem trzask gdy maska się sama zamknęła
bplukaszbp, dzięki za tą radę powyżej,jak tylko będzie ciut cieplej to wypróbuję twój sposób ;-) mam nadzieję,że niczego tam nie połamię :-?
bplukaszbp, dzięki za tą radę powyżej,jak tylko będzie ciut cieplej to wypróbuję twój sposób ;-) mam nadzieję,że niczego tam nie połamię :-?
Sygnatura została usunięta bo była za fajna i wszyscy zazdrościli