części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D3 06 4.2TDI ] Szuflada od szyberdachu staje w połowie.

AdamiPL
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D3 06 4.2TDI ] Szuflada od szyberdachu staje w połowie.

Post autor: AdamiPL » 21 lut 2020, 12:45

Witam,

Jestem świeżym posiadaczem A8 D3. Mam problem z szufladą od szyberdachu która zamyka się jedynie do połowy, przy otwieraniu szyber leci z szufladką aż pod podsufitkę.. / Brak solara

Jak ten temat ugryźć? <amasz>

john
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: john » 07 mar 2020, 12:59

Wg. mnie to normalne. Po prostu zabierak jest tak skonstruowany wydaje mi się że tak jest. Trzeba domknąć ręcznie.

[ Dodano: 2020-03-07, 12:59 ]
Ja z kolei mam taki problem, że chyba jedno cięgno z przysłony jest urwane (kiedyś coś chrupnęło).
Jest jakiś sposób, aby do rozebrać, dokupić cięgno? Spotkał się ktoś z takim przypadkiem?
Jak to rozebrać? Samemu da się to zrobić czy niestety do warsztatu trzeba jechać?
Ewentualnie może ktoś polecić kto takie rzeczy naprawia okolice np. Krakowa lub Śląsk?

AdamiPL
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: AdamiPL » 07 kwie 2020, 17:52

john pisze:Wg. mnie to normalne. Po prostu zabierak jest tak skonstruowany wydaje mi się że tak jest. Trzeba domknąć ręcznie.

[ Dodano: 2020-03-07, 12:59 ]
Ja z kolei mam taki problem, że chyba jedno cięgno z przysłony jest urwane (kiedyś coś chrupnęło).
Jest jakiś sposób, aby do rozebrać, dokupić cięgno? Spotkał się ktoś z takim przypadkiem?
Jak to rozebrać? Samemu da się to zrobić czy niestety do warsztatu trzeba jechać?
Ewentualnie może ktoś polecić kto takie rzeczy naprawia okolice np. Krakowa lub Śląsk?
to nie normalne, nie mam solara i powinno się do końca chować.. się schowało i obecnie wyskoczyło z szyn po jednej stronie ;/

w Twoim przypadku pewnie wystarczy samą szybę ściągnąć - jak patrzyłem to nie jest to trudne... jak pandemia minie to się wezmę za to z majstrem.. bo teraz to się boję, że jak ściągnę szybę / podsufitkę etc to już tak zostanie.. a niestety garażu brak

Awatar użytkownika
drago_o
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: drago_o » 07 kwie 2020, 19:16

Wszystko zależy z jakiej pozycji wraca. Nie zawsze wraca na miejsce do końca. Zdjęcie szyby teoretycznie proste na aucie. Zdejmujesz osłonki i masz 6 śrubek. Tylko w pojedynkę to kiepsko z zakręceniem tego, a już na pewno z zakręcaniem prosto z poziomem dachu :)
Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG

maciu
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: maciu » 09 kwie 2020, 20:18

ode mnie rada nie dokręcać zbyt mocno... można łatwo przekręcić
Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl