[D3 06 4.2FSI] nie dziala podwietlenie guzikow od rolety tyl
[D3 06 4.2FSI] nie dziala podwietlenie guzikow od rolety tyl
Witam kolegow mam problem ze swoim audi a mianowicie nie dziala mi podswietlenie od wlacznika swiatek guzikow od rolety tyl skladania wyswietlacza ogolnie caly ten panel oraz od regulacji nawiewow nie podswietlaja sie. Guziki same w sobie dzialaja tylko nie ma w nich poswietlenia. Od czego zaczac?
Re: [D3 06 4.2FSI] nie dziala podwietlenie guzikow od rolety
A działa Ci podświetlenie podłokietnikow i tego schowka na kubki? Jeśli też nie ma tam podświetlenia to uszkodzony jest przewód idący do podłokietnikow. Wtedy brak podświetlenia podłokietnikow,schowka w tunelu oraz przycisków pod ekranem mmi.rafal1220 pisze:Witam kolegow mam problem ze swoim audi a mianowicie nie dziala mi podswietlenie od wlacznika swiatek guzikow od rolety tyl skladania wyswietlacza ogolnie caly ten panel oraz od regulacji nawiewow nie podswietlaja sie. Guziki same w sobie dzialaja tylko nie ma w nich poswietlenia. Od czego zaczac?
to jest przewód generalnie zasilany po terminalu 58s czyli swiatla - mnóstwo rzeczy w auciePczester pisze:A działa Ci podświetlenie podłokietnikow i tego schowka na kubki? Jeśli też nie ma tam podświetlenia to uszkodzony jest przewód idący do podłokietnikow. Wtedy brak podświetlenia podłokietnikow,schowka w tunelu oraz przycisków pod ekranem mmi.rafal1220 pisze:Witam kolegow mam problem ze swoim audi a mianowicie nie dziala mi podswietlenie od wlacznika swiatek guzikow od rolety tyl skladania wyswietlacza ogolnie caly ten panel oraz od regulacji nawiewow nie podswietlaja sie. Guziki same w sobie dzialaja tylko nie ma w nich poswietlenia. Od czego zaczac?
jest pod to podpięte, u ciebie akurat awaria była w takim miejscu że nie działały ci tylko te dwie
wszystko idzie z bezpiecznika 29 lewa strona deski (zasilany z zegarów)
http://workshop-manuals.com/audi/a4_mk3 ... scription/
Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020
wyPAD 2020
maciu pisze:to jest przewód generalnie zasilany po terminalu 58s czyli swiatla - mnóstwo rzeczy w auciePczester pisze:A działa Ci podświetlenie podłokietnikow i tego schowka na kubki? Jeśli też nie ma tam podświetlenia to uszkodzony jest przewód idący do podłokietnikow. Wtedy brak podświetlenia podłokietnikow,schowka w tunelu oraz przycisków pod ekranem mmi.rafal1220 pisze:Witam kolegow mam problem ze swoim audi a mianowicie nie dziala mi podswietlenie od wlacznika swiatek guzikow od rolety tyl skladania wyswietlacza ogolnie caly ten panel oraz od regulacji nawiewow nie podswietlaja sie. Guziki same w sobie dzialaja tylko nie ma w nich poswietlenia. Od czego zaczac?
jest pod to podpięte, u ciebie akurat awaria była w takim miejscu że nie działały ci tylko te dwie
wszystko idzie z bezpiecznika 29 lewa strona deski (zasilany z zegarów)
http://workshop-manuals.com/audi/a4_mk3 ... scription/
Nie do końca chyba jednak taka jest w praktyce. Temat był na forum, i na amerykańskich również, że często uszkodzeniu ulega kabel w okolicy zawiasu podłokietników (z wiadomych przyczyn) i u mnie w wyniku ZWARCIA do masy nie wywalało bezpiecznika tylko gasło oświetlenie jw wymieniłem. Po naprawie kabelka wszystko świeci.
to byłby przykład bardzo dziwnego skonstruowania wiązki...
z bezpiecznika w desce boku do guzików w desce na środku przez podłokietnik....
nie mówię że niemożliwe ale pokręcone na maxa
skoro bezpiecznika nie wywalało musi być inne zabezpieczenie które odcina
szybciej niż bezpiecznik.... tez ciekawe
z bezpiecznika w desce boku do guzików w desce na środku przez podłokietnik....
nie mówię że niemożliwe ale pokręcone na maxa
skoro bezpiecznika nie wywalało musi być inne zabezpieczenie które odcina
szybciej niż bezpiecznik.... tez ciekawe
Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020
wyPAD 2020
A podświetlenie w podłokietnikach też Ci nie działa?
Demontaż trochę mozolny. Ten chromowany uchwyt podłokietnikow się rozchodzi na dwie części i są widoczne dwie śruby torx które trzymają całość. Trzeba też zdjąć tylny nawiew w tunelu i zlokalizować kabel i wtyczkę wtedy można całość wyjąć do góry. I szukać gdzie jest załamany.
Demontaż trochę mozolny. Ten chromowany uchwyt podłokietnikow się rozchodzi na dwie części i są widoczne dwie śruby torx które trzymają całość. Trzeba też zdjąć tylny nawiew w tunelu i zlokalizować kabel i wtyczkę wtedy można całość wyjąć do góry. I szukać gdzie jest załamany.
No nie działa właśnie.Pczester pisze:A podświetlenie w podłokietnikach też Ci nie działa?
To sprawdź to o czym pisałem.
A tu pomoc proszę 😊
http://as8.ru/forum/viewtopic.php?f=41&t=35304
A tu pomoc proszę 😊
http://as8.ru/forum/viewtopic.php?f=41&t=35304