części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D2 96 4.2PB ] Szczecin

Czy warto kupić to auto?... Znalazłem ciekawą ofertę! Opisy, porównania, porady przed zakupem, wróżenie ze zdjęć i z opisów. Dział dotyczy Audi A8/S8 D2.
Dostęp dla zarejstrowanych.
serekzolty
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D2 96 4.2PB ] Szczecin

Post autor: serekzolty » 17 gru 2021, 02:13

Czesc,

Czy to jest cos warte ogladania? Pochodze ze Szczecina i szukam czegos do dlubania weekendowego. Najbardziej martwi mnie ten wyciek oleju i dopytalem o to sprzedajacego. Wiem, ze trzeba bedzie wlozyc w niego z dyche i jestem na to przygotowany. Pytanie czy jest to jakakolwiek Waszym zdaniem baza do dalszych prac?

https://www.olx.pl/d/oferta/audi-a8-d2- ... 1b88820992

Poprosilem rowniez zdjecia tych drzwi kierowcy bo nie ma ich tam na w galerii. Dajcie znac co sadzicie.
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez serekzolty, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
dice111
Moderator
Moderator
Moje auto: S8 D2
Rocznik: 1996
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Imię: AHC by MTM

Post autor: dice111 » 17 gru 2021, 09:57

Co do wycieku z miski - jak z dołu to nie problem, gorzej jak z góry, trochę rozbierania jest (to są normalne, typowe wycieki w tych silnikach).
Skąd wie, że leci z elektrozaworów ?
Jak ma to być baza do czegoś to fajnie jakby była prosta, za te $ nie ma co cudów oczekiwać, ale dycha to może być mało (tak tylko żebyś wiedział na co się porywasz)
Black Cars Matters

serekzolty
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: serekzolty » 17 gru 2021, 11:16

Sprzedajacy napisal mi dzis, ze cyt.: "olej cieknie z oringow z miski albo z filtra". No i faktycznie mam zdjecie od strony kierowcy i drzwi sie roznia. Nie jakos mega ale widac to. Wymieniane bo zona poprzednika cofala z otwartymi drzwiami :-)

Co do elektrozaworow to dopytam natomiast dostalem info, ze plyn byl dolewany "raz dwa razy" w przeciagu 8-smiu miesiecy.

Generalnie to czekam na VIN i wiecej fotek. Jak sie uda to moze jutro bym go obejrzal :-)

Awatar użytkownika
dice111
Moderator
Moderator
Moje auto: S8 D2
Rocznik: 1996
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Imię: AHC by MTM

Post autor: dice111 » 17 gru 2021, 12:06

Jak ktoś przewali to potem jedynie zostaje założyć dmuchana podkładkę a nie zwykła, inaczej będzie kicać. Co do płynu, pewnie tez jakiś mały wyciek, a jak nie widać to zapewne z tyłu (może być jak tu: d2-96-42pb-wyciek-plynu-chlodniczego-z- ... t29788.htm
Generalnie spodziewać się można wszystkiego, a większość zapewne i tak wyjdzie przy rozbiórce jak zwykle.
Black Cars Matters

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl