Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl Sklep Motostacja

[4,2V8PB ALL] Naprawa sterowania klapami kolektora ssącego

Zrobiłeś coś w swoim Audi A8 ? Masz do tego fotostory i opis ? Pochwal się innym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Robson
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[4,2V8PB ALL] Naprawa sterowania klapami kolektora ssącego

Post autor: Robson » 01 paź 2010, 20:25

Nie jest to mój pomysł, ani moje zdjęcia (nie mam chwilowo aparatu, syn mi zjadł),
ale na polskich stronach nie znalazłem rozwiązania mojego problemu, znalazłem na www.vwvortex.com

Ułamał mi się taki plastik (jeden z klubowiczy pisał, że jest to sterowanie klapami które sterują długością kolektora ssącego).
Obrazek

ASO nie sprzedaje samego tego plastika, w USA sprzedają całą tą część za $400, nie wiem i nie chcę wiedzieć ile kosztuje w Polsce i w UK.

Znalazłem też zamiennik tutaj KLIK za $70
Obrazek
po dalszych poszukiwaniach natknąłem się na te zdjęcia
Obrazek
Obrazek

ale nie było napisane z czego to jest zrobione, więc szukałem dalej gdzie kupić takie "kulki"
No i znalazłem np.tutaj KLIK

Obrazek
Koszt jednej sztuki ok £3

Wystarczy uciąć brzeszczotem obydwa elementy tak żeby całość miała 22mm między środkami kulek.
Potem wkręcić kawałek szpilki ( można uciąć z tego elementu co zostaje) w środek skręcić razem i gotowe.
Ja u siebie nie zakładałem tych czarnych koszulek bo nic takiego nie miałem i jest OK.

Obrazek

Link do forum KLIK

Jak ktoś ma hydrauliczne zawieszenie i chce sobie obniżyć auto to podobne elementy można zrobić i zastąpić w czujnikach poziomowania.

Obrazek
Ostatnio zmieniony 26 gru 2010, 08:11 przez Robson, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
DoRuS
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: DoRuS » 25 gru 2010, 21:51

ja mailem tez polamane.... ale zrobilem to sam z kawalka plaskownika wiertarki :) jak narazie chodzi bez zarzutow:)

varro
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: varro » 25 maja 2017, 00:10

Ale mi się podoba, że tutaj można takie informację zdobyć. <brawo>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Warsztat czyli zrób to sam”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe Motostacja.pl części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl