![]() |
![]() |
![]() |
[D2 01 3.3TDI ] Pompa paliwa - jak to działa?
-
- Forum Audi A8
[D2 01 3.3TDI ] Pompa paliwa - jak to działa?
Witam wszystkich. Posiadam Audi A8 D2 3.3 TDI i mam do was duże zapytanie czy pompa, która znajduje się w bagażniku powinna załączyć się po przekręceniu stacyjki?? Czy powinna dopompować paliwo czy nie?? Bo do tej pory działa tylko przy pracującym silniku.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 30 lis 2012, 11:52 przez Smoogle, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A8
- Simone331
- Super Klubowicz
Może i tak. Napisałem posta i już nie wracałem do tego wyżej, a w tym czasie musiał się odświerzyć. Jak bym to zauważył to ja bym edytował swojego.Apophis pisze:Simone331 napisał/a: To kolega edytował posta bo przed chwilą nie było nic o jaką chodzi. Musiał by to zrobic zanim napisales posta bo nie ma wzmianki na dole

A po dłuższym postoju normalnie Ci auto odpala?To co w takim razie może być powodem, że się nie załącza? Z tego co się dowiedziałem to są od pompy 2 przekaźniki. 1, który właśnie załącza pompę przy zapłonie, a 2, który włącza ją przy pracującym silniku. Gdzie takie przekaźniki mogę znaleźć??
Nie wiem jak jest w dieslu, wydaje mi się tak samo. W Pb po przekręceniu zapłonu pompka dobije tylko paliwo do pewnego ciśnienia na listwie i już za kolejnym przekręceniem stoi cicho aż do momentu odpalenia silnika.

- Simone331
- Super Klubowicz
- Simone331
- Super Klubowicz
No nie wiem ale jak silnik chodzi to załącza się tak jak powinna. Jak doszedłeś do tej diagnozy? Nasłuchiwałeś jej w bagażniku?
Edit:
A w dieslu jest jedna pompka? czy jest jeszcz jakaś wspomagająca?
Edit:
A w dieslu jest jedna pompka? czy jest jeszcz jakaś wspomagająca?
Ostatnio zmieniony 28 lis 2012, 17:48 przez Simone331, łącznie zmieniany 1 raz.