[D2 01 3.3TDI ] Pompa paliwa - jak to działa?
[D2 01 3.3TDI ] Pompa paliwa - jak to działa?
Witam wszystkich. Posiadam Audi A8 D2 3.3 TDI i mam do was duże zapytanie czy pompa, która znajduje się w bagażniku powinna załączyć się po przekręceniu stacyjki?? Czy powinna dopompować paliwo czy nie?? Bo do tej pory działa tylko przy pracującym silniku.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 30 lis 2012, 11:52 przez Smoogle, łącznie zmieniany 1 raz.
Może i tak. Napisałem posta i już nie wracałem do tego wyżej, a w tym czasie musiał się odświerzyć. Jak bym to zauważył to ja bym edytował swojego.Apophis pisze:Simone331 napisał/a: To kolega edytował posta bo przed chwilą nie było nic o jaką chodzi. Musiał by to zrobic zanim napisales posta bo nie ma wzmianki na dole
A po dłuższym postoju normalnie Ci auto odpala?To co w takim razie może być powodem, że się nie załącza? Z tego co się dowiedziałem to są od pompy 2 przekaźniki. 1, który właśnie załącza pompę przy zapłonie, a 2, który włącza ją przy pracującym silniku. Gdzie takie przekaźniki mogę znaleźć??
Nie wiem jak jest w dieslu, wydaje mi się tak samo. W Pb po przekręceniu zapłonu pompka dobije tylko paliwo do pewnego ciśnienia na listwie i już za kolejnym przekręceniem stoi cicho aż do momentu odpalenia silnika.
No nie wiem ale jak silnik chodzi to załącza się tak jak powinna. Jak doszedłeś do tej diagnozy? Nasłuchiwałeś jej w bagażniku?
Edit:
A w dieslu jest jedna pompka? czy jest jeszcz jakaś wspomagająca?
Edit:
A w dieslu jest jedna pompka? czy jest jeszcz jakaś wspomagająca?
Ostatnio zmieniony 28 lis 2012, 17:48 przez Simone331, łącznie zmieniany 1 raz.